Έγκριση για τους πρώτους υπογειοποιημένους κάδους χωριστής διαλογής στην πηγή στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Έγκριση για τους πρώτους υπογειοποιημένους κάδους χωριστής διαλογής στην πηγή στα Βριλήσσια

Εγκρίθηκε η προμήθεια των πρώτων υπογειοποιημένων κάδων χωριστής διαλογής απορριπτόμενων υλικών στην τοποθέτηση των οποίων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, μετά την ένταξη του έργου «Συστήματα Διαβαθμισμένης Συμπίεσης για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων», συνολικού προϋπολογισμού 297.600,00 ευρώ, στο Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με ίδια δημοτική συμμετοχή 113.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα συστήματα των υπογειοποιημένων κάδων συμπίεσης είναι προγραμματισμένα να τοποθετηθούν στην πλατεία Αναλήψεως και στην πλατεία Ελευθερίας.

Πρόκειται για συστήματα υπογειοποιημένων κάδων χωριστής διαλογής υλικών στην πηγή με στόχο, όπως επισημαίνει η δημοτική Αρχή, την αύξηση των αντοχών υποδοχής και διαχείρισης απορριμμάτων στα εμπορικά σημεία της πόλης και παράλληλα την αποφασιστική συμβολή στην εξυπηρέτηση των σκοπών και στόχων του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

«Προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας των Βριλησσίων στην κατεύθυνση αυτή. Η υιοθέτηση της θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς βελτιώνει την εικόνα της πόλης μας και συνεισφέρει στην ομαλή καθημερινή διαβίωση όλων μας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet