League Cup: Νίκη με ανατροπή στο τάι μπρέικ για την Κηφισιά απέναντι στον Παμβοχαϊκό
Αθλητισμός

League Cup: Νίκη με ανατροπή στο τάι μπρέικ για την Κηφισιά απέναντι στον Παμβοχαϊκό

Το ισχυρό «μέταλλο» που τον χαρακτηρίζει ως ομάδα έδειξε για ακόμα μία φορά ο Αθλητικός Όμιλος Πετοσφαίρισης Κηφισιάς στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του League Cup απέναντι στον Παμβοχαϊκό, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ και όμως κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει στο τάι μπρέικ (23-25,22-25, 25-23, 25-20, 15-13) μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Η Κηφισιά έδειξε δύο αγωνιστικά πρόσωπα. Στα δύο πρώτα αντιμετώπισε προβλήματα στην υποδοχή, δείχνοντας ότι της λείπουν παιχνίδια. Στη συνέχεια  ανέβασε την απόδοσή της και με «όπλο» της την επίθεση έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη.

Η Κηφισιά αύριο στις 14:00 αντιμετωπίζει τον Φοίνικα Σύρου για την 3η αγωνιστική του Β’ ομίλου.

Η περιγραφή του αγώνα

Η περιγραφή του αγώνα, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΟΠ Κηφισιάς έχει ως εξής:

Στο πρώτο σετ του αγώνα η Κηφισιά ξεκίνησε καλύτερα πιέζοντας την υποδοχή του Παμβοχαϊκού. Με μπλοκ του Μελλέ πάνω στον Ρουμελιώτη η ομάδα των Βορείων Προαστίων προηγήθηκε με 5-3. Το «Κηφισιώτικο» μπλοκ συνέχισε να κάνει καλή δουλειά με την Κηφισιά να φτάνει στο +3 (7-4).

Στην εξέλιξη του σετ, μετά από φάση διαρκείας, ο ΠαμβοχαΊκός αντέδρασε και ο Νίκος Ρουμελιώτης με επίθεση  έφερε ξανά τις δύο ομάδες σε απόσταση «αναπνοής» 11-10.

Στη συνέχεια με μπλοκ του Δημητριάδη και λάθος του Ρουμελιωτάκη ο Παμβοχαϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 13-12. Με κόντρα επίθεση του Γκλάντστόουν πήρε προβάδισμα δύο πόντων 16-14, με τον Κώστα Αρσενιάδη να καλεί τάιμ άουτ.

Μελλές και Ρουμελιωτάκης έφεραν τις δύο ομάδες ξανά στα ίσα 16-16, όμως ο Παμβοχαϊκός με ένα σερί 3-0 πέρασε μπροστά με 19-16.  Η Κηφισιά αντέδρασε και με «όπλο» το μπλοκ ισοφάρισε 20-20 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ.

Η Κηφισιά με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Χαντ πήρε ξανά το προβάδισμα στο σετ με 22-21, όμως ο Παμβοχαϊκός ήταν αυτός που έφτασε σε σετ μπολ 24-23 με άσο του Ολιβέιρα. Στην επόμενη φάση ο Αμπράο με κερδισμένο μπλοκ άουτ διαμόρφωσε το 25-23 κάνοντας το 1-0 για τον Παμβοχαϊκό.

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων δεν έδειξε να επηρεάζεται από την απώλεια του πρώτου σετ, καθώς ήταν αυτή που στο δεύτερο με ισχυρό μπλοκ μπήκε σε «θέση οδηγού» με 5-3. Μετά από άουτ επίθεση του Ρουμελιώτη η διαφορά πήγε στο +3 (7-4).

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων κράτησε το προβάδισμα και με άσο του Πέδρο Ρεκ το σκορ διαμορφώθηκε 12-9. Μετά από λάθος του Ρουμελιωτάκη και κερδισμένο μπλοκ άουτ του Ολιβέιρα ο Παμβοχαϊκός έφερε το σετ στα ίσα 12-12, με τον Κώστα Αρσενιάδη να καλεί τάιμ άουτ.

Η  Κηφισιά μετά το τάιμ άουτ «πάτησε γκάζι» και προηγήθηκε ξανά με  14-12. Το αμφίρροπο σετ συνεχίστηκε με την Κηφισιά να διατηρεί το προβάδισμα. Το φιλέ έκανε το… χατίρι του Μελλέ ο οποίος με άσο διαμόρφωσε το 17-14, αναγκάζοντας τον προπονητή του Παμβοχαϊκού να πάρει τάιμ άουτ.

Ο Παμβοχαϊκός αντέδρασε και με μπλοκ πάνω στον Χαντ μείωσε 18-17. Επίθεση από τον Χαντ και υπέρβαση από τον Δημητριάδη έδωσαν ξανά «αέρα» τριών πόντων στην Κηφισιά 20-17. Η ομάδα του Βραχατίου αντέδρασε και πάλι με τον Γλάντστόουν στο  σερβίς μείωσε 20-19.

Στη  εξέλιξη του σετ ο Παμβοχαϊκός με δυνατή άμυνα και καλές κόντρα επιθέσεις πέρασε μπροστά με 22-21. Με άσο του Κριστιάνο Ολιβέιρα ο Παμβοχαίκός έφτασε σε διπλό σετ μπολ 24-22. Το σερβίς του Βραζιλιάνου έκανε ξανά ζημιά στην Κηφισιά, με το σετ να καταλήγει στον Παμβοχαϊκό με 25-22.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Παμβοχαϊκού ξεκίνησαν καλύτερα στο τρίτο σετ, παίρνοντας το προβάδισμα με 5-3. Η Αθηναϊκή ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και με τον αρχηγό της Δημήτρη Νικολάκη στο σερβίς πήρε πέρασε μπροστά με 7-6. Στην εξέλιξη του σετ άσος του Ρουμελιωτάκη έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην Κηφισιά 9-7. Ο Παμβοχαϊκός με ένα σερί 3-0 πέρασε ξανά μπροστά με 10-9.

Στην εξέλιξη του σετ μετά από φάση διαρκείας ο Τέιλορ Χαντ, με κερδισμένο μπλοκ άουτ, έδωσε το προβάδισμα στην Κηφισιά με 13-12. Το σετ συνέχισε να είναι αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα.  Ο Χαντ σήκωσε το επιθετικό «βάρος» της Κηφισιάς και με κερδισμένο μπλοκ άουτ διαμόρφωσε το 19-18 και στη συνέχεια με επίθεση  το 21-20.

Άουτ του Κριστιάνο Ολιβέιρα έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην Κηφισιά 23-21. Μετά από άουτ επίθεση του Ρουμελιωτάκη το τρίτο σετ ήρθε στα ίσα 23-23, με τον Κώστα Αρσενιάδη να καλεί τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του. Στην επόμενη φάση ο ακραίος της Κηφισιάς ήταν εύστοχος και έδωσε σετ μπολ στην ομάδα του 24-23. Ο ίδιος παίκτης με άσο έκανε το 25-23 δίνοντας το σετ στην Κηφισιά.

Οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη ξεκίνησαν εντυπωσιακά στο 4ο σετ. Με πίεση στο σερβίς και αποτελεσματικό μπλοκ προηγήθηκαν 6-2. Η εξέλιξη του σετ ήταν εξίσου καλή για την Κηφισιά η οποία με έξυπνο πλασέ του Νικολάκη προηγήθηκε 8-3, αναγκάζοντας τον προπονητή του Παμβοχαϊκού να καλέσει τάιμ άουτ. Το +5 για τους «μπλε» 11-6 διατηρήθηκε μετά από λάθος σερβίς του Αρμπάο. Ένα σερί 2-0 από τον Παμβοχαϊκό έφερε τις δύο ομάδες σε απόσταση τριών πόντων 11-8.

Στην εξέλιξη του σετ μετά από φάση διαρκείας ο Χαντ κάρφωσε στο φιλέ και ο ΠαμβοχαΪκός μείωσε 12-10. Η Κηφισιά ξαναπήρε διαφορά τεσσάρων πόντων  14-10 μετά από επίθεση του Γιάννη Ρουμελιωτάκη. Ο Αμπράο με κερδισμένο μπλοκ άουτ μείωσε 16-14, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ.

Η Κηφισιά όμως  για ακόμα μία φορά βρήκε τις απαιτούμενες λύσεις και με πόντους από τους Μελλέ και Ρουμελιωτάκη προηγήθηκε 19-15, παίρνοντας σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του σετ. Ο Παμβοχαϊκός με τον Γκλάντστόουν στο σερβίς πίεσε την υποδοχή της Κηφισιάς μειώνοντας 20-18.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος με εντυπωσιακή επίθεση σε «χαλασμένη μπάλα» διαμόρφωσε το 22-19 σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο του σετ. Η Κηφισιά με πέναλτι του Ρουμελιωτάκη σε σερβίς του Παπαδόπουλου έφτασε σε τετραπλό σετ μπολ 24-20. Στην επόμενη φάση ο Ρουμελιωτάκης με κερδισμένο μπλοκ άουτ διαμόρφωσε το 25-20, οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο αμφίρροπος αγώνας συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο Καναδός διαγώνιος της Κηφισιάς Τέιλορ Χαντ με επίθεση την έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο τάι μπρέικ 3-2. Στην εξέλιξη του σετ ο ίδιος παίκτης έκανε το 5-4. Η Κηφισιά έφτασε στο +2 (7-2) μετά από άουτ επίθεση του Αρμπάο. Οι δύο ομάδες άλλαξαν πλευρές με την Κηφισιά μπροστά στο σκορ 8-5 μετά από κερδισμένο μπλοκ άουτ του Ρουμελιωτάκη.

Το +3 για την ομάδα των Βορείων Προαστίων διατηρήθηκε μετά από επίθεση του Μελλέ 9-6.  Ο Παμβοχαϊκός με δύο συνεχόμενα μπλοκ «ροκάνισε» τη διαφορά και πλησίασε στον πόντο 10-9 με τον Κώστα Αρσενιάδη να καλεί τάιμ άουτ.

Στην εξέλιξη του σετ με άσο του Χαντ η Κηφισιά πήρε «αέρα» τριών πόντων 12-9, με τον προπονητή του Παμβοχαϊκού να καλεί τάιμ άουτ για να ανακόψει τον ρυθμό. Η Κηφισιά έφτασε σε ματς μπολ με επίθεση του Χαντ. Ο Παμβοχαϊκός «έσβησε» το πρώτο όμως στην επόμενη φάση ο Ρούμπο κάρφωσε έξω και η Κηφισιά πήρε το τάι μπρέικ με 15-13.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet