Ιταλία προς Ε.Ε.: Κάντε εδώ ό,τι και στην Ελλάδα και θα γίνει «Αρμαγεδδών»
Κόσμος

Ιταλία προς Ε.Ε.: Κάντε εδώ ό,τι και στην Ελλάδα και θα γίνει «Αρμαγεδδών»

«Στην περίπτωση της Ελλάδας η Ε.Ε. κατάφερε να μετατρέψει ένα μικρό, αρχικά, πρόβλημα σε μια καταστροφή, λόγω της διαχείρισής του. Όμως αυτό (μια τέτοια κακή διαχείριση στην Ιταλία) θα είναι 1.000 φορές χειρότερο, θα είναι Αρμαγεδδών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κλαούντιο Μπόργκι, οικονομολόγος και βουλευτής της Λέγκας του Βορρά.

Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα Express, οι απειλές του Μπόργκι δεν σταματούν εδώ. Ο Ιταλός βουλευτής προειδοποίησε ότι «αν κάποιος στις Βρυξέλλες είναι τόσο χαζός ώστε να σκεφτεί να εφαρμόσει στην Ιταλία το “ελληνικό εγχειρίδιο”, θα ανακαλύψει ότι η κρίση που θα προκύψει δεν θα είναι απλά διπλάσια της ελληνικής, θα είναι πολλαπλάσια αυτής».

Στο μεταξύ, από το βράδυ της Παρασκευής δημοσίευμα της La Republica ανέφερε ότι η Κομισιόν ήταν απορριπτική ως προς το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού και εξέφρασε ανησυχίες για την αύξηση του δημόσιου ελλείμματος.

«Δεν υπήρξε καμία απόρριψη του σχεδίου προϋπολογισμού» αναφέρουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής που απευθύνθηκε χθες βράδυ στον υπουργό Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί και από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις σχετικά με το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού.

«Δεν υπήρξε καμία απόρριψη του σχεδίου προϋπολογισμού, διότι ακόμη δεν άρχισε ο επίσημος διάλογος», αναφέρουν οι πηγές και προσθέτουν ότι «στόχος παραμένει ο εποικοδομητικός διάλογος». Παράλληλα και ο υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, συμπλήρωσε ότι θεωρεί πως θα ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος και σε ό,τι αφορά το θέμα του δημοσίου ελλείμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο: «Περιμέναμε ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα άρεσε στις Βρυξέλλες. Τώρα αρχίζει η φάση του διαλόγου, αλλά δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση τις ερχόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει διάλογο με την Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο Β». Δήλωσε, δε, βέβαιος ότι «με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα». Σε ό,τι αφορά το γεγονός πως η επιστολή εστάλη το βράδυ της Παρασκευής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «έφτασε τώρα που οι αγορές είναι κλειστές». «Έχουμε όλο το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουμε την επιστολή αυτή και μέσω του Τύπου, αλλά πρέπει να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν οπισθοχωρεί», κατέληξε ο κ. Ντι Μάιο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet