Δ. Χουχουλής: Στόχος μας είναι κάθε Κυριακή ο Πανερυθραϊκός να μπαίνει πανέτοιμος στο παρκέ…
Αθλητισμός

Δ. Χουχουλής: Στόχος μας είναι κάθε Κυριακή ο Πανερυθραϊκός να μπαίνει πανέτοιμος στο παρκέ…

Ακόμη μία περίοδος ξεκινά για τον Πανερυθραϊκό, ο οποίος σήμερα (Κυριακή, 7/10, 17:00) ρίχνεται στη «μάχη» του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Πεντέλη, στην όγδοη συνολικά συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική, τις τελευταίες δεκατρείς αγωνιστικές περιόδους (σ.σ.: συν πέντε ακόμη στην Α2).

Ο Δημήτρης Χουχουλής, παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, έδωσε το στίγμα για τη φετινή προσπάθεια του Πανερυθραϊκού, οριοθέτησε τους στόχους για τη φετινή χρονιά, αναφέρθηκε στον… ολοκαίνουργιο και «φρέσκο» Πανερυθραϊκό, αλλά και στο φετινό «μαραθώνιο» της Β’ Εθνικής, επισημαίνοντας με τον δικό του γλαφυρό τρόπο ότι κύριο μέλημα παραμένει η εξέλιξη των Ακαδημιών…

Για τη φετινή προσπάθεια του Πανερυθραϊκού…

Από το 2009 κι έπειτα, ο Πανερυθραϊκός έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Θέλουμε να παρουσιάζουμε ομάδες οι οποίες θα βασίζονται σε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με κάποιους έμπειρους παίκτες να αποτελούν τον «κορμό» και κάθε χρόνο να βάζουμε καινούργια παιδιά, είτε από μικρότερες κατηγορίες (Γ’ Εθνική, τοπικά πρωταθλήματα ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ κ.λπ.), είτε νεαρά σε ηλικία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο, να εξελιχθούν μέσα από το πρόγραμμά μας και -γιατί όχι;- ορισμένες φορές το παραπάνω βήμα για μερικά από αυτά τα παιδιά να συνδεθεί με το βήμα παραπάνω του Πανερυθραϊκού, όπως έχει συμβεί εξάλλου σε πολλές περιπτώσεις.

Αυτό, λοιπόν, κάναμε και φέτος. Φέραμε στην ομάδα ταλαντούχους αθλητές, που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα σε υψηλό επίπεδο, κάτι που πρέπει όμως να το δείξουν και στο παρκέ κι όχι μόνο… να το λέμε, πρέπει να καταφέρουμε να πάρουμε από αυτά τα παιδιά το 100% και να «ξεδιπλώσουν» το ταλέντο τους στο γήπεδο. Τίποτα περισσότερα, τίποτα λιγότερο.

Συνεχίζουμε να κινούμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε υγεία σε όλα τα επίπεδα ως Σύλλογος, σε διοικητικό, οργανωτικό, αγωνιστικό επίπεδο. Σε αυτό το κομμάτι είναι εξαιρετικά σημαντική η είσοδος του κυρίου Δημήτρη Τσικόπουλου στο διοικητικό σχήμα του τμήματος Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού, με την παρουσία του οποίου γινόμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να βλέπουμε την επόμενη μέρα πιο αισιόδοξα!

Βεβαίως, πρώτο και βασικό μας μέλημα είναι η ενίσχυση και η εξέλιξη των Ακαδημιών μας. Θέλουμε να παρουσιάζουμε ομάδες στις μικρές ηλικίες που να παίζουν καταρχάς σωστό μπάσκετ και μέσα από αυτή τη διαδικασία να έρχονται και τα αποτελέσματα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ποτέ δεν υπήρξε αυτοσκοπός για τον Πανερυθραϊκό, όσο το να ευχαριστηθούν τα παιδιά που έρχονται στην Ακαδημία μας αυτό που αγαπάνε, δηλαδή το μπάσκετ, το οποίο άλλωστε τα φέρνει κοντά μας, να το μάθουν σωστά κι από εκεί και πέρα ο καθένας να φτάσει στη δική του «κορυφή».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής…

Όπως κάθε χρόνο, η Β’ Εθνική είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κάποιες χρονιές, παρουσιάζονται ορισμένες πολύ δυνατές ομάδες από πλευράς μπάτζετ και ρόστερ που είναι ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες και κάποιες χρονιές η «ψαλίδα» αυτή μεταξύ των αντιπάλων μικραίνει. Παρ’ όλα αυτά, πάντα διατηρείται ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Η φετινή σεζόν σίγουρα δεν έχει ομάδα τύπου Ιωνικού Νικαίας ή ακόμη και Διαγόρα Δρυοπιδέων ή Ιπποκράτη Κω, βάσει μπάτζετ κατά κύριο λόγο, που το μπάτζετ πάντα φέρνει και την παραπάνω ποιότητα, ωστόσο υπάρχουν και πάλι ομάδες που έχουν επενδύσει, που έχουν ενισχυθεί και επειδή υπάρχουν αρκετές τέτοιες ομάδες, το γεγονός αυτό θα μεγαλώσει τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος. Και δεν θα υπάρχουν αντίπαλοι που όταν θα τους συναντάς θα έχεις σχεδόν σίγουρη τη νίκη ή την ήττα, όπως για παράδειγμα πέρσι.

Αυτομάτως, λοιπόν, αυτό μεγαλώνει τη δυσκολία, κάνει πιο όμορφο το πρωτάθλημα, διότι πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της περιόδου και παράλληλα θα γίνει και πιο ελκυστικό για τον κόσμο που θα το παρακολουθήσει.

Εμείς, το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς, να παλέψουμε κάθε παιχνίδι και στο τέλος να κάνουμε το… ταμείο μας. Έχουμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας ότι ο στόχος μας είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία και αν αυτό τύχει να μεταφραστεί σε κατάκτηση μίας από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α2, έχει καλώς. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι θα… πεθάνουμε αν δεν συμβεί αυτό, εξάλλου σε αυτό βοηθάει και η πορεία μας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, γιατί δεν είναι κάτι που δεν το ξέρουμε, που δεν το έχουμε ζήσει. Σίγουρα, θα χαιρόμασταν αν ερχόταν το… κάτι παραπάνω, αλλά εκείνο που προέχει για εμάς είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, να γεμίζει το γήπεδο και να μας χαίρεται ο κόσμος μας, και κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα, να φεύγουμε από το γήπεδο και να αισθανόμαστε καλά με τους εαυτούς μας, ότι έχουμε παλέψει για τον στόχο μας.

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος…

Εντάξει, είναι γνωστό ότι οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις, δυσκολίες κ.λπ. Θεωρώ, πάντως, ότι από την πλευρά μας έχουμε προετοιμαστεί καλά. Το μόνο στο οποίο θα πρέπει να εστιάζουμε ως Πανερυθραϊκός, ανεξαρτήτου αντιπάλου, είναι η ομάδα μας να παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας, για να ξεπερνά κάθε φορά τις δυσκολίες του εκάστοτε παιχνιδιού.

Ξεκινάμε με πολύ καλή διάθεση και πρέπει να έχουμε υπομονή, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα όποια συναισθήματά μας δημιουργηθούν μέσα στη χρονιά, χαρά, λύπη, απογοήτευση, διότι μην ξεχνάμε ότι είμαστε μία ομάδα με νέα παιδιά, αλλά και με επτά καινούργιους αθλητές στη σύνθεσή της και στο τέλος να βγούμε νικητές!

Καλή σεζόν σε όλους!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet