Στον αγώνα δρόμου «Greece Race for the Cure» ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Αυτοδιοίκηση

Στον αγώνα δρόμου «Greece Race for the Cure» ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Στη διάδοση του μηνύματος ενάντια στον καρκίνο του μαστού συμμετείχε ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, με την πρόεδρο του και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, μαζί με δεκάδες μέλη του Ομίλου, που έδωσαν το δικό τους «παρών» στον αγώνα δρόμου «Greece Race for the Cure», που διοργάνωσε για δέκατη συνεχή χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».

Περί τους 40.000 δρομείς και περιπατητές, με αφετηρία το Ζάππειο, έστειλαν το δικό τους συμβολικό μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, μέσα από δύο όμορφες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 600 εθελοντές στήριξαν την πρωτοβουλία συμβάλλοντας, με την παρουσία τους, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού και στην πρόληψή του.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων στη γιορτή αυτή της γυναίκας ενάντια στον καρκίνο, η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι μας, και φέτος, γίναμε οι κρίκοι σε μία μακριά ανθρώπινη αλυσίδα με επίκεντρο τον αγώνα για τη ζωή. Έναν αγώνα που στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού δεν είναι άνισος αν κάθε γυναίκα έχει ως όπλα τη σωστή ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση. Αν κρίνουμε από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε αυτόν τον συμβολικό αγώνα δρόμου ευαισθητοποίησης, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι το μήνυμα βρίσκει στόχο. Κάθε χρόνο οι αποδέκτες είναι όλο και περισσότεροι. Μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τη ζωή, και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να κερδηθεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet