Ρόλος συντονιστή στον Π. Μανούρη για το Συνέδριο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Καρπενήσι
Κοινωνία

Ρόλος συντονιστή στον Π. Μανούρη για το Συνέδριο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Καρπενήσι

Ρόλος συντονιστή, σε μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για την επικείμενη μεταρρύθμιση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανατέθηκε τιμής ένεκεν στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας, Παναγιώτη Μανούρη, για την προσφορά του στις δράσεις επιστημονικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο συνέδριο με θέμα «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον “Κλεισθένη”», που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», οι διοργανωτές απηύθυναν τιμητική πρόσκληση στον επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη, ζητώντας του να συντονίσει τον θεματικό κύκλο ομιλιών και παρεμβάσεων για «Χρηματοδοτήσεις και Αξιοποίηση Διαθέσιμων Πόρων».

Στη σχετική επιστολή, για το συνέδριο, που θα διεξαχθεί από 25 έως 27 Οκτωβρίου στο Καρπενήσι, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζοντας τη θετική ανταπόκρισή σας στις δράσεις επιστημονικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -με στόχο την παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στα στελέχη της Τ.Α.- θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για τους διοργανωτές να αναλάβετε ρόλο συντονιστή».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα και θα συντονίσει σειρά ομιλιών και εισηγήσεων από στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τεχνοκράτες (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, γενικοί και εκτελεστικοί γραμματείς Δήμων και Περιφερειών, επιστημονικοί και ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

Το Συνέδριο προγραμματίζεται σε μια κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο και είναι αναμενόμενο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των εργασιών του, στις αλλαγές και τις προκλήσεις, που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη Ι». Το μεγαλύτερο μέρος του, όμως, θα εστιάσει και σε πληθώρα άλλων θεμάτων, που απασχολούν την καθημερινότητα της Τ.Α., όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, διά βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αναμένεται να κατατεθούν 74 εισηγήσεις από αιρετούς, ακαδημαϊκούς, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet