Το 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Το 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου. Η πρώτη επίσκεψη για την περίοδο 2018-2019 πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης.

Αρχικά, στους μικρούς μαθητές έγινε ενημέρωση από τη βιβλιοθηκονόμο της δομής για τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, καθώς και του δανεισμού του υλικού της και στη συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να ξεφυλλίσουν αρκετά από τα παραμύθια και τα υπόλοιπα βιβλία της παιδικής συλλογής της έτσι ώστε αυτά να παρακινηθούν στο διάβασμα και να εντάξουν τη φιλαναγνωσία στην καθημερινότητά τους.

Ακολούθησε αφήγηση του παραμυθιού «Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί» της Βασιλικής Κάργα (εκδόσεις Επόμενος Σταθμός), ένα βιβλίο σχετικό με τις βιβλιοθήκες και τη χρήση τους.
Αν και η ώρα πέρασε γρήγορα, ωστόσο τα παιδιά πέρασαν ευχάριστα και δημιουργικά μέσα στον πλούσιο κόσμο των βιβλίων που τους παρείχε η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Παιδεία, Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Άννα Ασπραδάκη, η οποία τόνισε: «Για ακόμη μια χρονιά θα είμαστε δίπλα σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας για οποιαδήποτε συνεργασία επιθυμούν. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με το βιβλίο και να μαθαίνουν τη λειτουργία των βιβλιοθηκών ειδικά στη σύγχρονη εποχή που η εισβολή της τεχνολογίας τείνει να εξαλείψει την αγάπη τους για το βιβλίο. Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς που έχουν κατανοήσει τη σπουδαιότητα της φιλαναγνωσίας και ωθούν τους μικρούς μας φίλους προς αυτήν την κατεύθυνση. Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό κ. Δώρα Αυγέρη από το 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης και προσμένουμε με χαρά και την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet