Αθλητικό Κέντρο Χολαργού στο Νταμάρι: Εγκατάλειψη και αδιαφορία καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση
Αθλητισμός

Αθλητικό Κέντρο Χολαργού στο Νταμάρι: Εγκατάλειψη και αδιαφορία καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση

«Ενώ ο δήμαρχος διαφημίζει, ως μέγα έργο, την επισκευή του ανοιχτού γηπέδου Παπάγου, διαφημίζει δηλαδή το αυτονόητο, το αθλητικό κέντρο Χολαργού έχει πλήρως εγκαταλειφθεί και απαξιωθεί. Οι εικόνες από το αθλητικό κέντρο Χολαργού είναι χίλιες λέξεις η κάθε μία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού.

Αντί για χώρος αθλητισμού και αναψυχής, το αθλητικό κέντρο Χολαργού «έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, χώρος αποθήκευσης κάδων καθαριότητας και χώρος στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια», σημειώνει η δημοτική παράταξη και προσθέτει:

«Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που παρουσιάζει αυτή την τριτοκοσμική εικόνα, με ανύπαρκτους χώρους υγιεινής, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας για αθλούμενους και θεατές και με ταρτάν στρωμένο από χώμα που σε κάθε βροχή γίνεται βούρκος».

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει το προνόμιο  να διαθέτει δύο σπουδαία αθλητικά κέντρα, προνόμιο που ελάχιστοι Δήμοι στην Ελλάδα έχουν, τονίζεται στην ανακοίνωση, τα οποία ωστόσο συντηρούνται  πρόχειρα και χωρίς σχεδιασμό, με λύσεις «μπαλώματα». Αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με την ΑΕΚ Παπάγου – Χολαργού, η σπατάλη χρημάτων και η κακή κατανομή ωρών χρήσης  σε συλλόγους, σχολεία και δημότες. «Η αντίληψη της δημοτικής αρχής  για τη χρήση και διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι ξεπερασμένη. Οι “νέες ιδέες στη νέα εποχή” πνίγηκαν στα χώματα και στα σκουπίδια του αθλητικού κέντρου Χολαργού», καταλήγει στις καταγγελίες της η δημοτική παράταξη.

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού δεσμεύεται ότι στόχος δικός της θα είναι η δημιουργία στο Νταμάρι ενός πρότυπου χώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού, για τη σωματική άσκηση και ψυχαγωγία των μικρών και των μεγάλων κατοίκων της πόλης. Ενός χώρου όπου θα υπάρχουν σε απόλυτη αρχιτεκτονική αρμονία μικρά και μεγάλα γήπεδα υψηλού επιπέδου, άφθονο πράσινο και ένα όμορφο υπαίθριο θέατρο. Για όλα αυτά – όπως ενημερώνει – θα υπάρξει δημοσιοποίηση της μελέτης μόλις ολοκληρωθεί και φυσικά  δημόσια δέσμευση της παράταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet