Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ομάδα αγνώστων εισέβαλε στη ΔΟΥ Χαλανδρίου φωνάζοντας ότι θα «λιώσουν» τον έφορο

0
78 Προβολές

Σκηνές… σκληρού ροκ εξελίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2018 στη ΔΟΥ Χαλανδρίου όταν, γύρω στις 11, μία ομάδα περίπου είκοσι ατόμων εισέβαλε με άγριες διαθέσεις στο κτήριο και κινήθηκε συντονισμένα κατά του προϊσταμένου της εφορίας, απειλώντας και χτυπώντας γραφεία και πόρτες.

Έντρομοι άρχισαν να τρέχουν για να βγουν από το κτήριο πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν σε πανικό, λόγω της μαζικής επίθεσης, φοβούμενοι τα χειρότερα.

Η αστυνομία παρενέβη, η ΔΟΥ έκλεισε για το κοινό, αλλά λίγο αργότερα η ομάδα (ή «συλλογικότητα» ενδεχομένως) επέστρεψε στο σημείο. Βλέποντας ότι δεν μπορούν να μπουν ξανά στον χώρο των γραφείων, έστησαν «καρτέρι» στον έφορο και απειλούσαν ότι θα τον περιμένουν όση ώρα χρειαστεί έξω από το κτήριο (σε παρακείμενη καφετέρια), μέχρι να βγει ο διευθυντής της εφορίας, για να πάει σπίτι του μετά τη λήξη του ωραρίου του!

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζητήθηκε η συνοδεία της αστυνομίας κατά την αποχώρηση του προσωπικού της εφορίας.

Αιτία το χρέος μίας φορολογούμενης

Όλα έγιναν, όπως ανέφεραν πολίτες και αυτόπτες μάρτυρες, για ένα χρέος που είχε μία φορολογούμενη, που ανήκει στη συγκεκριμένη εφορία.

Η ομάδα των επιτιθεμένων στην εφορία αποτελείτο από άνδρες και γυναίκες, αν και παραμένει άγνωστο ποια ακριβώς η σχέση που τους συνδέει με την οφειλέτη.

Σύμφωνα με περιγραφές, εισέβαλαν χωρίς καλυμμένα πρόσωπα και μπήκαν κατευθείαν στο γραφείο του διευθυντού, ουρλιάζοντας και εκτοξεύοντας απειλές όπως «θα σε σκοτώσουμε, σήμερα θα πεθάνεις». Χτυπώντας πόρτες και γραφεία, του ζητούσαν να άρει την δέσμευση που είχε επιβάλει η ΔΟΥ στους τραπεζικούς λογαριασμούς της οφειλέτριας.

Όταν κατέφθασε η αστυνομία, οι εισβολείς απειλούσαν πως … θα κάνουν μήνυση οι ίδιοι στον έφορο για «παράβαση καθήκοντος», επειδή δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της φορολογουμένης.

Η αστυνομία τους απομάκρυνε από την εφορία, αλλά τελικώς επέστρεψαν και πάλι στο κτήριο, απειλώντας ξανά τον έφορο και φωνάζοντας «θα σε λιώσουμε, θα σε περιμένουμε να βγεις».

Μέχρι και αργά το μεσημέρι, η ομάδα των επιτιθεμένων παρέμενε έξω από την εφορία.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up