Προβολή ταινίας «Η καρδιά του κτήνους» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού
Πολιτισμός

Προβολή ταινίας «Η καρδιά του κτήνους» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Η ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη, ως σκηνοθέτη, «Η καρδιά του κτήνους», θα προβληθεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός).

Προβολή ταινίας «Η καρδιά του κτήνους» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Πρόκειται για την τρίτη ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Ρένος Χαραλαμπίδης, μετά το «Nobudgetstory» και τα «Φτηνά τσιγάρα» και πριν την «Τέσσερα μαύρα κουστούμια», και είναι βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα – σταθμό στα ελληνικά νεανικά αναγνώσματα της δεκαετίας του 1980. Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος συμβούλευσε τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο πως «όσο πιο πολύ προδώσεις το βιβλίο και απελευθερωθείς, τόσο καλύτερη ταινία θα κάνεις».

Την ταινία θα προλογίσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία διαπραγματεύεται την εντυπωσιακή πτώση, αλλά και τη λύτρωση, ενός νάρκισσου που καλείται να αντιμετωπίσει την πραγματική ζωή. Οι ανώτατες σπουδές φιλοσοφίας έχουν κάνει τον Στέφανο να αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους ως κατώτερούς του. Όταν απολυθεί από τον στρατό θεωρεί ότι ο κόσμος του ανήκει. Στην πραγματικότητα του ανήκουν μόνο τα χρέη της μητέρας του, που μόλις απεβίωσε, και η απόρριψη της άλλοτε αφοσιωμένης ερωμένης του.

Ο Τσακίρης, φίλος από το σχολείο που εξελίχτηκε σε μικροεγκληματία, του προτείνει να ληστέψουν την τράπεζα που δουλεύει ως ταμίας ο Άρης, συνεργός, αλλά και πρότυπο του κοινωνικού επαναστάτη στα εφηβικά τους χρόνια και πυγμαλίων του Στέφανου. Ο ήρωας θα βουτηχτεί στην παρανομία, αλλά και τη μαγεία της πραγματικής ζωής, κάνοντας το υποχρεωτικό ταξίδι προς την ωριμότητα.

Η ταινία συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο κερδίζοντας βραβείο στο Huston Film Festival.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet