Μαδούρο: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει τη δολοφονία μου
Κόσμος

Μαδούρο: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει τη δολοφονία μου

Την κυβέρνηση των ΗΠΑ καταγγέλλει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ότι επιδιώκει τη δολοφονία του και μάλιστα με «εντολοδόχο» την κυβέρνηση της Κολομβίας, χωρίς όμως να προσκομίσει κανένα στοιχείο.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει – και διά στόματος μάλιστα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – ότι «όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι» σε ό,τι αφορά τη Βενεζουέλα.

«Ο Λευκός Οίκος ανέθεσε στην Μπογκοτά τη δολοφονία του Μαδούρο», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. «Γι’ αυτό η αμερικανική και η κολομβιανή κυβέρνηση με αποκαλούν δικτάτορα, επειδή εναντίον ενός δικτάτορα όλα επιτρέπονται», πρόσθεσε.

Ο Μαδούρο έχει ήδη καταγγείλει ότι η Ουάσινγκτον βοήθησε εκείνους που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση εναντίον του με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στο οποίο είχαν προσαρμοστεί εκρηκτικές ύλες την 4η Αυγούστου στο Καράκας, ενώ δεν παύει να επαναλαμβάνει πως οι ΗΠΑ διεξάγουν οικονομικό πόλεμο εναντίον της Βενεζουέλας.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο Μαδούρο είχε κατηγορήσει τον απερχόμενο τότε πρόεδρο της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ότι ήταν συνυπεύθυνος για αυτή την ενέργεια.

Την Πέμπτη είπε ότι «ο θεός και ο λαός με προστατεύουν» και πρόσθεσε ότι εάν ο ίδιος «πάθει κάτι», η εργατική τάξη πρέπει να ξεσηκωθεί και να κηρύξει γενική απεργία.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Μαδούρο, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας σχολίασε ότι «η πολιτική των ΗΠΑ επιδιώκει μια ειρηνική, συντεταγμένη επάνοδο της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα και αυτό δεν έχει αλλάξει».

Πηγή: ΑΜΠΕ-dpa

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet