Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες Λιβαθινού για αστυνομική «υπερ-προστασία» στον κ. Ψηνάκη
Αυτοδιοίκηση

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες Λιβαθινού για αστυνομική «υπερ-προστασία» στον κ. Ψηνάκη

Απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιστολή δημοτικού σύμβουλου του Δήμου Μαραθώνα, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναγράφεται ότι«όμως συμβαίνει το παράδοξο, όταν έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο, 20-30 αστυνομικοί, ίσως και παραπάνω κάποιες φορές, να προστατεύουν τον δήθεν κινδυνεύοντα κ. Ψηνάκη», απαντά η Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Λιβαθινός απέστειλε στα τέλη Σεπτεμβρίου προς την υπουργό Δημόσιας Τάξης, με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό, επιστολή με την οποία ενημερώνει ότι η περιοχή του Μαραθώνα έχει μεγάλο θέμα με την ασφάλεια, καθώς συγχωνεύτηκε το Α.Τ. της περιοχής με το Α.Τ. της Μάκρης. Την ίδια στιγμή, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «περίπου 20 με 30 αστυνομικοί συνοδεύουν τον δήθεν κινδυνεύοντα” δήμαρχο Μαραθώνα, όταν εμφανίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο». Όπως προσθέτει στην επιστολή του ο κ. Λιβαθινός, «ο κ. Ψηνάκης ούτως ή άλλως συνοδεύεται σε μόνιμη βάση από 2-3 αστυνομικούς. Από τι ακριβώς κινδυνεύει;» διερωτάται ο δημοτικός σύμβουλος στην επιστολή του, θέτοντας προς την υπουργό το ερώτημα εάν κάποιον άλλον δήμαρχο «που απολαμβάνει τέτοιων προνομίων…».

Στη λακωνική απάντησή της, η Ελληνική Αστυνομία απαντά στα δημοσιεύματα ως εξής:

«Οι αστυνομικοί διατίθενται κατόπιν αιτήματος για την ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων και όχι για την ασφάλεια μεμονωμένων προσώπων, ενώ ο αριθμός τους κρίνεται κατά περίπτωση και είναι ο απολύτως αναγκαίος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet