Καθολική προσβασιμότητα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό
Κοινωνία

Καθολική προσβασιμότητα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό

Το Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό αποκτά σύντομα ασανσέρ, το οποίο θα διευκολύνει την πρόσβαση όλων όσοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, για ένα έργο που αποτελεί μέρος της πεποίθησης του Δήμου για καθολική πρόσβαση και ισότιμη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία σ΄ ένα από τα σημαντικότερα κέντρα προαγωγής των τεχνών στην πόλη.

Το «Μπενετάτου» έχει πίσω του μια μεγάλη όσο και επιτυχημένη ιστορία. Ήταν δωρεά της Γκάλιας και του Νίκου Μπενετάτου, αδέρφια από την Οδησσό που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα το 1923 και δώρισαν ένα οικόπεδο στη συμβολή των οδών Δρόση & Δροσίνη στον τότε Δήμο Ψυχικού με τον όρο σε πέντε χρόνια να ανεγερθεί πνευματικό κέντρο.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου υλοποιήθηκε κατά τα έτη 1982 – 1986, φιλοξενόντας έκτοτε ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών εκδηλώσεων.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, «οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Κέντρου είναι συχνότατες, αποδεικνύοντας την αναγκαιότητα του έργου, ενώ η μεγάλη προσέλευση του κοινού στις εκθέσεις ζωγραφικής, ρεσιτάλ μουσικής, προβολές κινηματογραφικών ταινιών, παρουσίαση θεατρικών έργων, διαλέξεις, εκδόσεις βιβλίων και πολλά ακόμη κατέστησε την υλοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, τα τελευταία χρόνια επιτακτική».

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή η οποία πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί, προσφέροντας πλέον καθολική προσβασιμότηταστο πολιτιστικό περιβάλλον του Κέντρου, στο οποίο ο καθένας πια θα μπορεί να αναζητήσει τα ενδιαφέροντά του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet