Αφγανιστάν: Αιματοχυσία από έκρηξη βόμβας σε προεκλογική συγκέντρωση
Κόσμος

Αφγανιστάν: Αιματοχυσία από έκρηξη βόμβας σε προεκλογική συγκέντρωση

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα, όταν εξερράγη βόμβα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην επαρχία Ταχάρ του βόρειου Αφγανιστάν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην περιφέρεια Ρουστάκ, ενώ ήταν σε εξέλιξη η προεκλογική συγκέντρωση της Ναζίφα Γιουσούφι Μπεκ, η οποία δεν τραυματίστηκε, εν όψει των επικείμενων εκλογών για την Κάτω Βουλή στις 20 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μηχανάκι, σταθμευμένο κοντά στον χώρο της συγκέντρωσης και η βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως. Να σημειωθεί ότι από τις αρχές Ιουλίου, τουλάχιστον οκτώ υποψήφιοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις εξτρεμιστών σε όλη τη χώρα.

Οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει τους Αφγανούς να μη συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Πριν από τέσσερις ημέρες, ένας άλλος υποψήφιος, ο Σάλεχ Μοχάμαντ Ασικζάι, και οκτώ υποστηρικτές του σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν ενώ την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε παρόμοια επίθεση στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

Πηγή: naftemporiki.gr / ΑΜΠΕ-Anadolu

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet