Δ. Κωνστάντος: H οπαδική – τοπικιστική και κάθε είδους βία δεν έχουν θέση στον Δήμο μας
Αθλητισμός

Δ. Κωνστάντος: H οπαδική – τοπικιστική και κάθε είδους βία δεν έχουν θέση στον Δήμο μας

Ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του διαδημοτικού γηπέδου Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης, με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ακαδημιών (παιδικό) του Α.Ο. Λυκόβρυσης και του Α.Ο. Πεύκης. Ειδικότερα, όπως ενημερώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, επικαλούμενος «διακριβωμένες πληροφορίες», μερικές δεκάδες παιδιά και έφηβοι, ηλικίας κυρίως 12 – 15 ετών, προερχόμενοι και από τις δύο πόλεις, Πεύκη και Λυκόβρυση, προσήλθαν στο γήπεδο με σκοπό όχι να απολαύσουν τον αγώνα, αλλά να προβούν σε ενέργειες οπαδικής βίας, όπως εύκολα γινόταν αντιληπτό από το συνοδευτικό εξοπλισμό που είχαν μαζί τους.

Η παρέμβαση παραγόντων, αλλά και της αστυνομίας που κλήθηκε να αποτρέψει τα χειρότερα, υπήρξε επιτυχής στο να αποφευχθούν επεισόδια, με ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τους συνακόλουθους κινδύνους, όπως λέει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κωνστάντος, ο οποίος επίσης σημειώνει τα εξής:

«Το φαινόμενο ωστόσο της ταυτόχρονης και οργανωμένης παρουσίας παιδιών και εφήβων χωρισμένων με οπαδικά ή τοπικιστικά κριτήρια, με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και την πρόθεση πρόκλησης επεισοδίων, οφείλει να ενεργοποιήσει άμεσα τον Δήμο, τα αθλητικά σωματεία, την εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε μορφής συλλογικότητα, με δεδομένη την ύπαρξη θυλάκων αθλητικής βίας, όπως τεκμηριώνονται και από το περιεχόμενο συγκεκριμένων σελίδων κ.ά., στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπρόσθετα, τα αθλητικά σωματεία οφείλουν να εξαλείψουν κάθε ίχνος ανοχής στην οπαδική βία και να εντάξουν στα προγράμματά τους και ιδιαίτερα στις ακαδημίες, σεμινάρια για τις αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο με πρωτοβουλία του Δήμου και της εκπαιδευτικής κοινότητας να συμβεί στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

»Η σημερινή παρέμβαση αποσκοπεί πρωτίστως να αναδείξει τη σοβαρότητα του θέματος που οφείλει να απασχολήσει όλες και όλους μας, ξεκινώντας από την οικογένεια και να ενισχύσει την απαραίτητη και ομόθυμη συστράτευση, λόγω και έργω, όσων μπορούν να συμβάλλουν στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ηλικίες των παιδιών και των εφήβων.

»Επιπρόσθετα, με τη θεσμική ιδιότητα, θα το θέσουμε και επίσημα στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, επισημαίνοντας και τον ιδιαίτερο ρόλο του ΠΕΑΠ στην υιοθέτηση και εφαρμογή αυστηρών κανόνων για τη χρήση των αθλητικών χώρων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet