Reuters: Ο Καμμένος απειλεί με παραίτηση λόγω του Σκοπιανού – Αυξάνει την αβεβαιότητα στην Ελλάδα
Πολιτική

Reuters: Ο Καμμένος απειλεί με παραίτηση λόγω του Σκοπιανού – Αυξάνει την αβεβαιότητα στην Ελλάδα

Ότι ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αυξάνει την αβεβαιότητα στην Ελλάδα που μόλις βγήκε από το πρόγραμμα διάσωσης, με τις απειλές του για παραίτηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, σχολιάζει σημερινό δημοσίευμα του Reuters.

Αφού αναφέρεται στους λόγους που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο να ενώσουν τις δυνάμεις τους το 2015, το πρακτορείο σημειώνει ότι «ο μήνας του μέλιτος» μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, διαταράχθηκε από τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα για τη Μακεδονία.

Στη συνέχεια, το Reuters υπενθυμίζει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου στην ΕΡΤ ότι «δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία (των Πρεσπών) αν έρθει στη Βουλή» και ότι «αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποφασίσει διαζύγιο, ας είναι», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η προσωπική του σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν και παρέμεινε αρμονική.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα, η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη του επόμενου έτους, στηρίζεται από 153 εκ των 300 βουλευτών. Το κόμμα του Καμμένου έχει 7 έδρες και ο Τσίπρας έχει επανειλημμένα αποκλείσει τις πρόωρες εκλογές» σημειώνει το Reuters.

«Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι φόβοι για κατάρρευση της κυβέρνησης, αν η συμφωνία για το όνομα έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο για έγκριση, κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί η στήριξη από ανεξάρτητους και κεντροαριστερούς βουλευτές. Αλλά τα σχόλια του Καμμένου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που εκδηλώθηκαν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Τέλος, το δημοσίευμα επικαλείται τη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη ότι «είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα όταν ένας κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί στο σημείο να αναγκάζεται να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.  Αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος από πλευράς του (Καμμένου)».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet