Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής

Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσονται τα έργα της ανάπλασης του κέντρου του Ηρακλείου Αττικής τα οποία αυτή την περίοδο εκτελεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο εμπορικό τετράγωνο γύρω από το δημαρχείο με τη χρηματοδότηση που πέτυχε από το Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της περιοχής κάνοντάς την, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, περισσότερο φιλική, ασφαλή και λειτουργική για τον κάτοικο και τον επισκέπτη.

Ήδη, οι πολίτες μπορούν να πάρουν μια γεύση από την εικόνα που θα έχει σύντομα όλη η περιοχή, από τη σχεδόν ολοκληρωμένη πεζοδρόμηση της οδού Μαρίνου Αντύπα (έως τη διασταύρωση με την Στ. Καραγιώργη) με καινούργιους κυβόλιθους, βιοκλιματικά υλικά, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, διάβαση για τυφλούς κ.ά.

Τις επόμενες ημέρες τα έργα θα μεταφερθούν τόσο στην υπόλοιπη έκταση της οδού Μαρίνου Αντύπα, όσο και στην οδό Στέλιου Καραγιώργη απαιτώντας ορισμένες, προσωρινές κυκλοφοριακές αλλαγές για την αποπεράτωσή τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής

Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθούν σε ισχύ οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφού, φυσικά, τοποθετηθεί η απαιτούμενη σήμανση για την καθοδήγηση της κίνησης των αυτοκινήτων:

  • Διακοπή κυκλοφορίας της οδού Στ. Καραγιώργη από Παλλάδος μέχρι Μ. Αντύπα και του τμήματος της Μ. Αντύπα από Στ. Καραγιώργη έως το γκαράζ του Δήμου.
  • Αμφιδρόμηση της οδού Ερμού και απαγόρευση στάθμευσης.
  • Αμφιδρόμηση του τμήματος της οδού Ωραιοπούλου από Ερμού έως Μ. Αντύπα και του τμήματος της Μ. Αντύπα από Ωραιοπούλου έως το γκαράζ του Δήμου και απαγόρευση στάθμευσης σε όλο το παραπάνω τμήμα.

Αναλόγως τροποποιείται και το δρομολόγιο της Δημοτικής Συγκοινωνίας για τις ημέρες που θα χρειαστούν οι τεχνικές παρεμβάσεις:

  • Η αφετηρία και το τέρμα του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας μεταφέρεται για το απαιτούμενο διάστημα στην πλατεία Καραϊσκάκη επί της οδού Μελίνας Μερκούρη, όπου θα σταθμεύει στην εκκίνηση και την ολοκλήρωση της κυκλικής του διαδρομής.
  • Το δρομολόγιο αλλάζει μονάχα στη διαδρομή και τις στάσεις που αφορούν την περιοχή νοτίως των γραμμών του ΗΣΑΠ. Συγκεκριμένα το λεωφορείο θα διέρχεται κατά σειρά στη συγκεκριμένη περιοχή από τις οδούς: Φιλοθέης – Μαρ. Αντύπα – Καζαντζάκη – Κασταμονής – Λεωφ. Ηρακλείου – Μελ. Μερκούρη όπου θα κάνει τέρμα στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Πρώτη στάση μετά την αφετηρία θα γίνεται στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο για να συνεχιστεί μετά η συνηθισμένη διαδρομή του λεωφορείου.

Τα έργα που υλοποιούνται αυτό το διάστημα αφορούν το εμπορικό τετράγωνο που σχηματίζουν: πεζόδρομος Μαρ. Αντύπα (από Θέμιδος) – οδός Στ. Καραγιώργη (από Παλλάδος) – οδός Ικάρων (αδιέξοδο έως γέφυρα Ρούμελης) – Ωραιοπούλου (έως Αγ. Τριάδος). Τα συγκεκριμένα τμήματα θα μετατραπούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με μεγαλύτερα πεζοδρόμια, με σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης (ήδη υπάρχει στη διασταύρωση Μαρ. Αντύπα και Ωραιοπούλου) με περισσότερο πράσινο, φωτισμό, παγκάκια, με πεζόδρομο από την οδό Μαρ. Αντύπα έως την οδό Ικάρων, με μέριμνα για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet