Φλόριντα: Εξακολουθούν να αγνοούνται περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι μετά τον τυφώνα «Μάικλ»
Κόσμος

Φλόριντα: Εξακολουθούν να αγνοούνται περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι μετά τον τυφώνα «Μάικλ»

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στο Πανχάντλ της Φλόριντα, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα «Μάικλ» την περασμένη εβδομάδα, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 19 νεκρούς.

Η οργάνωση εθελοντών διασωστών Crowd Source Rescue ανέφερε ότι οι ομάδες της προσπαθούν να εντοπίσουν 1.300 ανθρώπους που αγνοούνται ακόμη στο Πανχάντλ ενώ άλλοι 30-40 άνθρωποι έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι στο Μέξικο Μπιτς, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Ρεξ Πάτναλ.

Τα περισσότερα σπίτια του Μέξικο Μπιτς έχουν ερευνηθεί και οι διασώστες χρησιμοποιούν πλέον ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να βρουν ανθρώπους που ενδεχομένως να καταπλακώθηκαν από συντρίμμια.

Παράλληλα, χωρίς ηλεκτρικό παραμένουν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι στα νοτιοανατολικά. Οι κάτοικοι σ’ αυτές τις περιοχές, σε πόλεις όπως το Πορτ Σεντ Τζο, αναγκάζονται να μαγειρεύουν σε φωτιές και σε ψησταριές για μπάρμπεκιου. Οι αρχές εκτιμούν ότι ενδέχεται να περάσουν πολλές εβδομάδες μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Πάρα πολλοί κάτοικοι παραμένουν επίσης χωρίς τρεχούμενο νερό εδώ και αρκετές ημέρες και ορισμένοι ζουν πλέον σε σκηνές, με όποια υπάρχοντά τους κατάφεραν να διασώσουν, περιμένοντας να τους παρασχεθεί βοήθεια από τις Αρχές.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet