Συμμαχία Πολιτών: Η μεταφορά ΕΝΦΙΑ στους Δήμους «θάβει» τους ΚΑΠ
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Η μεταφορά ΕΝΦΙΑ στους Δήμους «θάβει» τους ΚΑΠ

Αντίθετη στις προτάσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, αλλά και στη σχέση προσλήψεων – αποχωρήσεων στην Αυτοδιοίκηση εμφανίζεται η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση.

Τοποθετούμενος επί του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Βασίλης Καραβάκος, σημείωσε:

«Οι προτάσεις για τους πόρους και τη σχέση προσλήψεων – αποχωρήσεων προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητικές.

»Η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση είναι καταστροφική επειδή αναγνωρίζει “de facto” την απεμπόληση τεραστίων ποσών που δικαιούται με τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους). Η αλλαγή ΚΑΠ με ΕΝΦΙΑ “θάβει” οριστικά το δικαίωμα της Αυτοδιοίκησης στη διεκδίκηση μεγάλων ποσών, ενώ ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος που πρέπει να καταργηθεί.

»Επίσης, ο κανόνας “5 αποχωρήσεις προς 1 πρόσληψη” είναι απόρροια της ιδεοληπτικής προσέγγισης ότι όλα πρέπει να πάνε στους ιδιώτες. Στερεί από τους Δήμους πολύτιμο προσωπικό για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας τους. Η Αυτοδιοίκηση συνολικά θα πρέπει να σταθεί απέναντι σε αυτές τις προτάσεις».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καραβάκος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετηθούν για το θέμα, με αποτέλεσμα τις τοποθετήσεις των κ.κ. Νικολοπούλου και Πετάση. Αντιθέτως, δεν τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Καρπέτας, Σαραούδας και Περιβολαράκης, που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης Συμμαχία Πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet