Προβληματισμός για το επεισόδιο στο γήπεδο, αλλά ούτε συζήτηση για κοινές παρελάσεις μαθητών!
Κοινωνία

Προβληματισμός για το επεισόδιο στο γήπεδο, αλλά ούτε συζήτηση για κοινές παρελάσεις μαθητών!

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018, στο διαδημοτικό γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης, είχε προγραμματιστεί αγώνας μεταξύ των ακαδημιών (Κ16) του Α.Ο. Λυκόβρυσης και του Α.Ο. Πεύκης. Ωστόσο, κάποιοι νεαροί οπαδοί – δηλαδή παιδιά και έφηβοι – από τις δύο πόλεις θεώρησαν σκόπιμο να αμαυρώσουν αυτή την αθλητική διοργάνωση, ρίχνοντας κροτίδες και καπνογόνα, ενώ απειλήθηκε και σύγκρουση μεταξύ τους, η οποία αποφεύχθηκε χάρη στην επέμβαση των παραγόντων των δύο ομάδων, αλλά και της αστυνομίας.

Το θλιβερό γεγονός καταδικάστηκε από διάφορους παράγοντες του Δήμου στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018. Στην παρέμβασή του, ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης ήταν αυστηρός απέναντι στα αθλητικά σωματεία, καλώντας τα να αναλάβουν τις ευθύνες σε ό,τι αφορά στην προστασία της δημοτικής περιουσίας, αλλά και την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. Τους υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο Δήμος, από την πλευρά του, έχει αναλάβει το σύνολο του κόστους συντήρησης των αθλητικών υποδομών, προκειμένου τα αθλητικά σωματεία να επιτελούν το έργο τους απρόσκοπτα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ανεξήγητη φάνηκε η επιλογή της διοίκησης να απορρίψει την πρόταση του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, να συζητηθεί το θέμα των κοινών μαθητικών παρελάσεων, εναλλάξ σε Πεύκη και Λυκόβρυση. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, χωρίς να συνδέσει άμεσα μεταξύ τους τα δύο θέματα, υποστήριξε ότι είναι καλό να συσφίγγονται οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών των δύο Δημοτικών Ενοτήτων, προκειμένου να μειώνονται οι πιθανότητες ύπαρξης προστριβών με αφορμή κάποιες άλλες διοργανώσεις.

Η πρόταση του πρώην δημάρχου βρήκε ευήκοα ώτα μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, αλλά και των ανεξάρτητων, αλλά συνάντησε τη δυσερμήνευτη καθολική άρνηση από πλευράς της πλειοψηφίας, η οποία καταψήφισε (11 αρνητικές και 6 θετικές ψήφοι) ακόμη και το να συζητηθεί η συγκεκριμένη πρόταση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet