Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου μετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου

0
260 Προβολές

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) προτίθεται να υποβάλει πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» 2014 – 2020. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των ενδιαφερομένων στο δημαρχείο Αμαρουσίου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).

Στόχος της παραπάνω πρότασης αποτελεί η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στον Δήμο μέσω της αναβάθμισης της λειτουργικότητας και της αισθητικής, καθώς και η οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας με την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Στο ανωτέρω πλαίσιο και ειδικότερα στην κατηγορία ενεργειών «Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής» δύναται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, να συμμετέχουν επιχειρήσεις για την εκτέλεση των ακόλουθων παρεμβάσεων ή συνδυασμών αυτών:

  • προμήθεια και εγκατάσταση διαφώτιστων στεγάστρων,
  • ανάδειξη και επενδύσεις με ομοιόμορφα υλικά των (π.χ. πέτρα, μάρμαρο) εξωτερικών όψεων,
  • προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων, τεντών,
  • προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων επιγραφών (π.χ. μεταλλικές, ξύλινες, ομοιόμορφη γραφή),
  • προμήθεια και εγκατάσταση κάθετων κήπων – ανθοστηλών και σύνδεση με σύστημα άρδευσης,
  • εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων,
  • προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων,
  • προμήθεια και εγκατάσταση κατακόρυφων διαχωριστικών, σκιάστρων, ομπρελών τεντών σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο που έχουν μισθώσει οι επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή στην πρόταση δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα επωφεληθούν από τις έμμεσες ενέργειες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της εμπορικής περιοχής.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up