Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας
Κοινωνία

Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μάχη για την εξάλειψη της φτώχειας. Δυστυχώς, στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια η φτώχεια και η ένδεια έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Πίσω από την άνοδο αυτών των ποσοστών υπάρχουν ανθρώπινες ιστορίες. Άνθρωποι που ζουν στις πόλεις μας και τις γειτονιές μας και πέραν της υλικής στέρησης, βιώνουν το αίσθημα της ντροπής, της αδυναμίας, του φόβου ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό. Η αντιμετώπισή της φτώχειας μας αφορά όλους.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την αρχή της κρίσης, πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάμων. Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δίνουμε τη δική μας μάχη κατά της φτώχειας και του αποκλεισμού, μέσα από τη λειτουργία δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο το Κέντρο Κοινότητας, τα Συμβουλευτικά Ιατρεία, το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης, ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, η Κοινωνική Ιματιοθήκη, αλλά και των άλλων κοινωνικών δομών, που λειτουργούν στον Δήμο ή στο ΚΟΙΠΑΠ. Χάρη στην προσπάθεια αιρετών, εργαζομένων και των εθελοντών μας, έχουμε κατορθώσει να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ενώ μέσω του ΠΕΑΠ και της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης μπορούμε να προσφέρουμε εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις δωρεάν σε όλους.

»Όλες αυτές οι δράσεις λειτουργώντας συμπληρωματικά δημιουργούν ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών αλληλεγγύης, το οποίο είναι απαραίτητο σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης. Ο στόχος μας είναι κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και αποδοτικότεροι στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet