Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Περιφέρεια Αττικής: Δρομολογούνται έργα συντήρησης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού

0
166 Προβολές

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να προχωρήσουμε μαζί σε μία σχέση συνέργειας, μια σχέση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του πολίτη, και να παρέμβουμε όπου απαιτείται και ορίζεται εκ των αρμοδιοτήτων μας. Όπως συμβαίνει για τα κρίσιμα έργα της παρακολούθησης έργων υποδομής, όπως είναι τα έργα για γέφυρες, για κλειστούς αγωγούς, για ρέματα» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην οποία μετείχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, για την παρουσίαση με θέμα «Έργα συντήρησης υπόγειας κοίτης του Ιλισού – Τμήματα επιθεώρησης υπόγειων κλάδων Ιλισού».

«Μιλάμε για σοβαρά έργα που δυστυχώς επί χρόνια, στο πλαίσιο ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης, που αδιαφορούσε τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν έχουν τύχει της απαραίτητης συντήρησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» τόνισε η περιφερειάρχης.

«Ερχόμαστε να καλύψουμε κενά και αβελτηρίες του παρελθόντος» τόνισε η περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι η περίπτωση του Ιλισού «είναι χαρακτηριστική».

Η κ. Ρένα Δούρου αναφέρθηκε «στα ζητήματα της υποστελέχωσης, των πολλών συναρμοδιοτήτων, του ασαφούς νομικού πλαισίου, που δεν συμβάλλουν στην αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών». Το ίδιο ισχύει και με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς την ανάλογη μεταφορά των απαραίτητων πόρων.

«Έτσι, μια Περιφέρεια, όσο και μεγάλη και αν είναι, δεν είναι σε θέση – ούτε τεχνικά, οικονομικά – να φέρει σε πέρας τα σοβαρά έργα υποδομής, τα σοβαρά έργα συντήρησης που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες» επισήμανε. Αυτού του είδους τα έργα επιβάλλουν συνέργειες σαν αυτή με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως είπε η κ. Δούρου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up