Ροή Ειδήσεων
Τους ήρωες του 1940 τίμησαν η μαθητική κοινότητα, οι σύλλογοι και οι φορείς της πόλης του Αμαρουσίου Τους ήρωες του 1940 τίμησαν η μαθητική κοινότητα, οι σύλλογοι και οι φορείς της πόλης του Αμαρουσίου Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού και συντήρησης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού και συντήρησης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης 28η Οκτωβρίου: Ποιες γραμμές λεωφορείων αλλάζουν στον Βόρειο Τομέα – Τι ισχύει για το Μετρό 28η Οκτωβρίου: Ποιες γραμμές λεωφορείων αλλάζουν στον Βόρειο Τομέα – Τι ισχύει για το Μετρό Τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Παρουσίαση βιβλίου «Athens 42 Days» στο κτήριο Νόμπελ στο Χαλάνδρι Παρουσίαση βιβλίου «Athens 42 Days» στο κτήριο Νόμπελ στο Χαλάνδρι Τους ήρωες του 1940 τίμησαν η μαθητική κοινότητα, οι σύλλογοι και οι φορείς της πόλης του Αμαρουσίου Τους ήρωες του 1940 τίμησαν η μαθητική κοινότητα, οι σύλλογοι και οι φορείς της πόλης του Αμαρουσίου Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού και συντήρησης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού και συντήρησης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης 28η Οκτωβρίου: Ποιες γραμμές λεωφορείων αλλάζουν στον Βόρειο Τομέα – Τι ισχύει για το Μετρό 28η Οκτωβρίου: Ποιες γραμμές λεωφορείων αλλάζουν στον Βόρειο Τομέα – Τι ισχύει για το Μετρό Τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Παρουσίαση βιβλίου «Athens 42 Days» στο κτήριο Νόμπελ στο Χαλάνδρι Παρουσίαση βιβλίου «Athens 42 Days» στο κτήριο Νόμπελ στο Χαλάνδρι

Περιφέρεια Αττικής: Δρομολογούνται έργα συντήρησης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού

Περιφέρεια Αττικής: Δρομολογούνται έργα συντήρησης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να προχωρήσουμε μαζί σε μία σχέση συνέργειας, μια σχέση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του πολίτη, και να παρέμβουμε όπου απαιτείται και ορίζεται εκ των αρμοδιοτήτων μας. Όπως συμβαίνει για τα κρίσιμα έργα της παρακολούθησης έργων υποδομής, όπως είναι τα έργα για γέφυρες, για κλειστούς αγωγούς, για ρέματα» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην οποία μετείχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, για την παρουσίαση με θέμα «Έργα συντήρησης υπόγειας κοίτης του Ιλισού – Τμήματα επιθεώρησης υπόγειων κλάδων Ιλισού».

«Μιλάμε για σοβαρά έργα που δυστυχώς επί χρόνια, στο πλαίσιο ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης, που αδιαφορούσε τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν έχουν τύχει της απαραίτητης συντήρησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» τόνισε η περιφερειάρχης.

«Ερχόμαστε να καλύψουμε κενά και αβελτηρίες του παρελθόντος» τόνισε η περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι η περίπτωση του Ιλισού «είναι χαρακτηριστική».

Η κ. Ρένα Δούρου αναφέρθηκε «στα ζητήματα της υποστελέχωσης, των πολλών συναρμοδιοτήτων, του ασαφούς νομικού πλαισίου, που δεν συμβάλλουν στην αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών». Το ίδιο ισχύει και με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς την ανάλογη μεταφορά των απαραίτητων πόρων.

«Έτσι, μια Περιφέρεια, όσο και μεγάλη και αν είναι, δεν είναι σε θέση – ούτε τεχνικά, οικονομικά – να φέρει σε πέρας τα σοβαρά έργα υποδομής, τα σοβαρά έργα συντήρησης που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες» επισήμανε. Αυτού του είδους τα έργα επιβάλλουν συνέργειες σαν αυτή με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως είπε η κ. Δούρου.

Δημοφιλή άρθρα