Συγκέντρωση υλικού για τη δημιουργία λευκώματος για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Συγκέντρωση υλικού για τη δημιουργία λευκώματος για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα εκδώσει Λεύκωμα με σκοπό να αναδείξει την πλούσια ιστορία  και ανάπτυξη της πόλης σε ένα ταξίδι αναμνήσεων και γνώσεων,  ξεκινώντας πριν ακόμα ιδρυθούν οι  Κοινότητες Παπάγου και Χολαργού και φτάνοντας στο σήμερα.

Σχετικά με το λεύκωμα η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει τα εξής:

«Οι αναγνώστες θα απολαύσουν μια νοσταλγική διαδρομή στις ιστορικές καταβολές του τόπου, θα θαυμάσουν τον ανεξάντλητο πλούτο του φυσικού μας πνεύμονα, του Υμηττού, θα περιπλανηθούν στις παλιές γειτονιές των παιδικών χρόνων, θα συναντήσουν πρόσωπα και κοινωνικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς φορείς που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα σε αυτήν την κληρονομιά, και θα συναντήσουν στο τέλος τη σύγχρονη πραγματικότητα της πόλης που όλοι χαιρόμαστε να ζούμε».

Προς τούτο ο Δήμος ζητεί τη συνεργασία των πολιτών, που επιθυμούν να συνδράμουν για τη δημιουργία του λευκώματος με φωτογραφίες παλιές (που απεικονίζουν κτίσματα, κοινόχρηστους χώρους, αλλά και διάφορα πολιτιστικά, αθλητικά, κοινωνικά δρώμενα), καθώς και με άλλα τυχόν ιστορικά τεκμήρια.

Η συλλογή του υλικού, το οποίο, όπως ενημερώνει ο Δήμος, θα σκαναριστει ή θα φωτογραφηθεί και θα επιστραφεί στον εκαστοτε ιδιοκτήτη, θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και στις πηγές του λευκώματος θα υπάρχει ξεχωριστή αναφορά σε όλους τους πολίτες που θα προσφέρουν φωτογραφικό υλικό.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με το γραφείο της αρμόδιας αντιδημάρχου Οικονομικών, Διοικητικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επικοινωνίας, Βίκυς Νικάκη (τηλ. 213 2002805, 213 2002917) ή να αποστείλουν μήνυμα στο e-mail [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet