Τάξεις για παιδιά ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στα Δημοτικά Σχολεία 4ο Ν. Ιωνίας, 4ο Κηφισιάς και 1ο Πεντέλης (Κρυστάλλειο)
Αυτοδιοίκηση

Τάξεις για παιδιά ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στα Δημοτικά Σχολεία 4ο Ν. Ιωνίας, 4ο Κηφισιάς και 1ο Πεντέλης (Κρυστάλλειο)

Προχωρεί η ίδρυση και λειτουργία νέων Τάξεως Υποδοχής ΖΕΠ (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) σε επιπλέον 93 δημοτικά σχολεία της χώρας, για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Ανάμεσα στα συγκεκριμένα σχολεία είναι και τρία από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης – Κρυστάλλειο, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας.

Τα σχολεία του Β.Τ. που θα υποδεχθούν παιδιά ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Στόχος των ΖΕΠ είναι η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης.

Στις τάξεις φοιτούν μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Ο μικρότερος αριθμός μαθητών/τριών με τον οποίο δημιουργούνται  ΖΕΠ είναι 7 και ο μεγαλύτερος αριθμός 17. Σε κάθε Τάξη Υποδοχής δύνανται να συμμετέχουν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικές τάξεις της ίδιας βαθμίδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet