Το βιβλίο «Ένας κυβερνήτης για την Ελλάδα» παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων
Κοινωνία

Το βιβλίο «Ένας κυβερνήτης για την Ελλάδα» παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 παρουσιάστηκε, υπό την αιγίδα του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) του Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Αγγελάκη, το βιβλίο του πρ. λυκειάρχη του Λυκείου Πεντέλης, ιστορικού Λευτέρη Παπακώστα «Ένας κυβερνήτης για την Ελλάδα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Ο δήμαρχος, προλογίζοντας το βιβλίο του Λευτέρη Παπακώστα, χαιρέτισε την έκδοση και εξήρε τη συγγραφική προσωπικότητά του.

Σχετικά με το βιβλίο τόνισε: «Οι εξουσίες είναι απαξιωμένες, μέσα στη γραμμή απαξίωσης υπάρχουν φωτεινοί άνθρωποι, οι οποίοι είναι εμπνευσμένοι και ταγμένοι να προσφέρουν και οι άνθρωποι αυτοί που είναι ταγμένοι να προσφέρουν πολλές φορές έχουν την τύχη του Καποδίστρια. Ο Καποδίστριας, μια προσωπικότητα καταξιωμένη πανευρωπαϊκά, μια προσωπικότητα που έδειξε τη δυναμική του σε μια υπερδύναμη της εποχής, έδειξε τις ικανότητές του στην ανάπτυξη ενός κράτους που τον τιμάνε ακόμη σήμερα, της Ελβετίας. Ήρθε στην Ελλάδα το 1928, φορτώθηκε στην πλάτη του μια πατρίδα, η οποία έβγαινε από 400 χρόνια σκλαβιάς και εκεί αγωνίστηκε να στήσει ένα κράτος. Σ΄ αυτήν τη διαδρομή της επαναλειτουργίας ενός κράτους τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, ιδίως αν το επιδιώκεις να το κάνεις σε μία χώρα που οι άνθρωποί της, όπως είναι η Ελλάδα, είναι πάρα πολύ ικανοί με τεράστιες ικανότητες αλλά και ελαττώματα. Έτσι, λοιπόν, διαχρονικά απαξιώσαμε και απαξιώνουμε τις εξουσίες στην πατρίδα μας, σε όλα τα επίπεδα και εκείνο που δημιουργείται είναι ο φθόνος και γίνεται ακόμα χειρότερος όταν υπεισέρχεται το συμφέρον, όπως έγινε στην περίπτωση του Καποδίστρια. Ένα συμφέρον το οποίο εναργώς το τοποθετεί στο βιβλίο του ο εκλεκτός μας συγγραφέας, ο Λευτέρης Παπακώστας. Ένα συμφέρον το οποίο είναι καταστρεπτικό για την πατρίδα μας γιατί χάνονται τέτοιοι άνθρωποι της ανιδιοτελούς προσφοράς για τον τόπο. Εκείνο που θεωρώ ότι πρέπει να μείνει σε όλους εμάς από το βιβλίο είναι το δίδαγμα ότι τελικά οι εξουσίες πρέπει να επιλέγονται αξιοκρατικά. Η επιστήμη της λογικής λέγεται “πολιτική” και όπως είπε ο Μαχάτμα Γκάντι η πολιτική πρέπει να γίνεται με αρχές».

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων Σάββας Βορέας, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης Γιάννης Ζώης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων, Γιώργος Βορέας, η αντιπρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρυσούλα Μπάμπου, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων, Γιώτα Τσινού, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μιχάλης Λαγουδάκος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet