Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νόμου «Κλεισθένης Ι» στην ημερίδα της ΠΕΔΑ
Αυτοδιοίκηση

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νόμου «Κλεισθένης Ι» στην ημερίδα της ΠΕΔΑ

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του «Κλεισθένης Ι» αναλύθηκαν και συζητήθηκαν σε βάθος μια σειρά άρθρων του νόμου.

Αναλύθηκαν άρθρα από τις ενότητες:

  • «Θεσμικές αλλαγές και εκλογικά στο «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι» Ν.4555/2018» με εισηγητές τους: την κ. Μαρία Μαυραγάνη, γενική διευθύντρια Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την κ. Αφροδίτη Διαμαντοπούλου, διευθύντρια Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον κ. Κίμωνα Σιδηρόπουλο, τμηματάρχη Τμήματος Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού.
  • «Αλλαγές στα έσοδα των Ο.Τ.Α. και την Δημοτική Περιουσία» με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Χατζηεργάτη, διευθυντή Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • «Οικονομική Διοίκηση – Διαχείριση» με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Ζαφειρίου, τμηματάρχη Οικονομικής Διοίκησης και Προϋπολογισμού.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πλειοψηφίας των δημάρχων, των δημοτικών συμβούλων, των στελεχών υπηρεσιών των Δήμων, αλλά και των επιθυμούντων να θέσουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, όπως, άλλωστε, αναμένονταν, ήταν ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής.

Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και όπως σε αρκετές περιπτώσεις αποδείχθηκε από το περιεχόμενό τους, η ενημέρωση που υπήρχε ήταν ή ελλιπής ή λανθασμένη.

Η προσέλευση αιρετών και μη στην αίθουσα της ΠΕΔΑ υπερέβη τις προβλέψεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος του, Γιώργος Ιωακειμίδης, ζήτησε την κατανόηση από όσους δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης, με αποτέλεσμα, ένας μεγάλος αριθμός παρευρισκόμενων να παρακολουθήσει τις εργασίες της ημερίδας από οθόνη τοποθετημένη στον ισόγειο χώρο του κτηρίου.

Οι εργασίες της ημερίδας μαγνητοσκοπήθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι να έχουν διεξοδικότερη ενημέρωση επί των θεμάτων που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν, μπορούν να παρακολουθήσουν τα ακόλουθα video.

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet