Κακοκαιρία «Ορέστης»: Ραγδαία η επιδείνωση του καιρού
Περιβάλλον

Κακοκαιρία «Ορέστης»: Ραγδαία η επιδείνωση του καιρού

Με βροχές και ισχυρές καταιγίδες η κακοκαιρία «Ορέστης» αναμένεται από τη Δευτέρα να χτυπήσει τη χώρα μας, με τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα. Η ΕΜΥ προειδοποιεί με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Με βάση τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα τη Δευτέρα (22-10-2018) οι τοπικές και κατά κανόνα ασθενείς βροχές, που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική, τη νότιο Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Από πλευράς ανέμων προβλέπεται επικράτηση ενισχυμένων νοτιάδων στα δυτικά που τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μπoφόρ στο Ιόνιο.

Την Τρίτη το χαμηλό θα ξεκινήσει να κινείται αργά ανατολικά νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα.

Από την Τρίτη το μεσημέρι το κέντρο του χαμηλού κινείται ανατολικότερα και περνά νότια της Πελοποννήσου και Κρήτης και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι έντονες βροχοπτώσεις, αλλά βαθμιαία θα αρχίσουν να περιορίζονται στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet