«Ουρανός» στις «Ημέρες Κινηματογράφου» της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς
Αυτοδιοίκηση

«Ουρανός» στις «Ημέρες Κινηματογράφου» της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προβάλλει την ταινία «Ουρανός» του Τάκη Κανελλόπουλου.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς (Γρ. Λαμπράκη 19) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα παρευρίσκεται ο συγγραφέας της Ιστορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου, σκηνοθέτης και εκδότης Γιάννης Σολδάτος, για να συζητήσει με το κοινό για την ταινία.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία καταγράφει με πολύ ευαισθησία όχι τον πόλεμο, αλλά τον άνθρωπο μέσα στον πόλεμο, και τα τραύματα που τον ακολουθούν.

Είναι αφιερωμένη στους γνωστούς και άγνωστους Έλληνες που έβαψαν με το αίμα τους το έπος του ΄40, όπως είπε ο σκηνοθέτης.

Η μοναδική αισθητική των ασπρόμαυρων κάδρων, ο μινιμαλισμός των εικόνων και η αφοπλιστική ειλικρίνεια των χαρακτήρων, έκαναν την ταινία ένα μοναδικό αριστούργημα.

Το φιλμ έκανε επιτυχή διεθνή καριέρα και συγκαταλέγεται στις καλύτερες αντιπολεμικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Τάκης Κανελλόπουλος

Σενάριο: Τάκης Κανελλόπουλος, Γιώργος Κιτσόπουλος

Φωτογραφία: Γρηγόρης Δάναλης, Giovanni Varriano

Μουσική: Αργύρης Κουνάδης

Παίζουν: Αιμιλία Πίττα, Τάκης Εμμανουήλ, Νίκος Τσαχιρίδης, Φαίδων Γεωργίτσης, Ελένη Ζαφειρίου, Νίκη Τριανταφυλλίδη, κ.ά.

Ελληνική παραγωγή, έτους 1962 και διάρκειας 80΄.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet