Ο Δήμος Κηφισιάς αναβαθμίζει τους δημόσιους χώρους του
Ποιότητα Ζωής

Ο Δήμος Κηφισιάς αναβαθμίζει τους δημόσιους χώρους του

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας σιντριβανιών στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης προχώρησε η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, εργασίες έγιναν σε συντριβάνια στις πλατείες Κονδύλη, 28η Οκτωβρίου, Β. Γκατσόπουλου, στο πάρκο της Αγίας Ματρώνας, στην πλατεία που βρίσκεται το μνημείο των Πεσόντων στη Νέα Ερυθραία, στο συντριβάνι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελαιών και Χαράς, στην πλατεία Βασ. Παύλου στην Εκάλη και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κηφισιά.

Στα συντριβάνια που ήδη υπήρχαν εγκαταστάθηκαν νέοι μηχανισμοί και έγιναν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των χώρων.

«Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη αναβάθμιση των υδατοπιδάκων σε ολόκληρο τον Δήμο, με την υπηρεσία αντλιοστασίου, η οποία – εκτός των υπολοίπων αρμοδιοτήτων της – είναι υπεύθυνη και για τη σωστή λειτουργία τους σε ολόκληρη την πόλη. Η αρχή έγινε με την αποκατάσταση του σιντριβανιού της πλατείας Κονδύλη, της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, όπου μετά από πολλά χρόνια ζωντάνεψε και πάλι, στολίζοντας μία από τις κεντρικές πλατείες της Νέας Ερυθραίας. Και βέβαια συνεχίσαμε με συντριβάνια τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί πλήρως. Τα συντριβάνια δεν συντηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια όσο θα έπρεπε, ορισμένα από αυτά από την ημέρα της κατασκευής τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, ασφάλειας και υγιεινής», τονίζει ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης, υπεύθυνος για τη συντήρηση και επισκευή των σιντριβανιών.

Ο αντιδήμαρχος επισημαίνει επίσης ότι «εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συντήρησης και ανακατασκευής των σιντριβανιών, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, για λόγους ασφαλείας και υγιεινής. Ειδικά στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, δημιουργήσαμε μια σύνθεση με νερό και φως. Ο πίδακας στο συγκεκριμένο σιντριβάνι – λίμνη ύψους άνω των 5 μέτρων και με πανδαισία χρωμάτων από τους ειδικούς προβολείς τύπου LED, ξαναζωντάνεψε και ομόρφυνε αισθητά ολόκληρο το πάρκο. Το πάνω από 15 χρόνια εγκαταλελειμμένο σιντριβάνι έδωσε νέα όψη, μεταμορφώθηκε σε έναν πνεύμονα ζωής και ξαναθύμισε στους δημότες μας τις παλιές εποχές της λίμνης, απολαμβάνοντας τις αξίες της. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η επισκευή της λίμνης Κεφαλαρίου».

Παράλληλα με τις παρεμβάσεις στα σιντριβάνια έχει εκπονηθεί σχέδιο συντήρησης για τη σωστή λειτουργία τους, «προκειμένου να διατηρηθούν καθαρά και να ομορφαίνουν τις πλατείες του Δήμου μας», όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής: «Εδώ και τέσσερα χρόνια γίνεται μία προσπάθεια αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην οποία εντάσσεται και η αποκατάσταση της λειτουργίας των  σιντριβανιών, με στόχο να κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό το περιβάλλον που ζούμε!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet