Στρ. Σαραούδας: Πεζοδρόμια για… λίγους στη Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Στρ. Σαραούδας: Πεζοδρόμια για… λίγους στη Μεταμόρφωση

Παρέμβαση για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στη Μεταμόρφωση έκανε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραούδα τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται για προεκλογικούς λόγους και «χωρίς τις κατάλληλες υποδομές». Τα πεζοδρόμια «δεν θα είναι προσβάσιμα για όλους και θα φέρουν νέα οικονομική επιβάρυνση στον Δήμο», όπως επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υποψήφιος δήμαρχος Στράτος Σαραούδας προσπαθεί να διορθώσει τα… αδιόρθωτα λάθη της δημοτικής Αρχής
Πεζοδρόμια για λίγους στη Μεταμόρφωση 

Μόνο μερικά λεπτά χρειάστηκε ο Στράτος Σαραούδας στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης για να αποδείξει τα σοβαρά λάθη που κάνει η δημοτική Αρχή ακόμα και στις σπάνιες περιπτώσεις που υλοποιεί κάποιο έργο.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης αναφέρθηκε στις ανακατασκευές των πεζοδρομίων που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο σε διάφορα σημεία της πόλης, οι οποίες όμως γίνονται πολύ βιαστικά λόγω της πίεσης που προκαλεί στη διοίκηση η προεκλογική περίοδος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούν τελικά μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που αρχικώς θα έλυναν, καθώς φτιάχνουν πεζοδρόμια, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, που δεν θα είναι προσβάσιμα για όλους και θα φέρουν νέα οικονομική επιβάρυνση στον Δήμο.

Χαρακτηριστικά, ο Στράτος Σαραούδας εξήγησε στην παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Πέρασαν 8 χρόνια και δεν κάνατε ούτε ένα ουσιαστικό έργο στην πόλη μας. Τώρα, λόγω της προεκλογικής περιόδου, ξεκινήσατε να ανακατασκευάσετε τα πεζοδρόμια.

»Όμως γίνονται με απόλυτη προχειρότητα λόγω της βιασύνης σας. Δεν κάνατε καμία πρόβλεψη για διαγραμμίσεις και ράμπες στα νέα πεζοδρόμια για τους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης, κινητικά προβλήματα, αλλά και για τους γονείς με τα καρότσια για τα μωρά.

»Η παντελής έλλειψη προγραμματισμού αποδεικνύεται και από το γεγονός πως δεν ειδοποιήθηκαν ούτε η ΔΕΗ ούτε και η ΕΥΔΑΠ για να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις τους.

»Επίσης, στις ανακατασκευές των πεζοδρομίων δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τη λειτουργία του δημοτικού φωτισμού. Έτσι, όταν μετά ο Δήμος θα θέλει να βάλει φωτισμό θα πρέπει πάλι να τα ξηλώσει και να τα φτιάξει από την αρχή». 

Ο κ. Σαραούδας στάθηκε και στο γεγονός ότι στις κατασκευές των νέων πεζοδρομίων δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε καν για κάδους καθαριότητας, καθώς η διοίκηση κάνει και σε αυτήν την περίπτωση τις γνωστές τις εξυπηρετήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και τον κίνδυνο που ελλοχεύει ακόμα και για ατυχήματα, λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας. 

Εξίσου σοβαρό ήταν κι αυτό που τόνισε ο κ. Σαραούδας κλείνοντας την τοποθέτησή του για το συγκεκριμένο έργο.Ότι είναι φυσιολογικό να μην γνωρίζει η διοίκηση πώς να πραγματοποιήσει ένα άρτιο έργο, καθώς επί 8 χρόνια δεν μπόρεσε κα ολοκληρώσει κανένα τέτοιο και δεν απέκτησε καμία εμπειρία. Πάντως την κάλεσε έστω και τώρα να προχωρήσει σε όποιες διορθώσεις προλαβαίνει ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τον Δήμο όσο και για τους πολίτες.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η μοναδική απάντηση της διοίκησης στα όσα τις καταλόγισε ο κ. Σαραούδας δεν ήταν για τον λάθος τρόπο που γίνεται το έργο, αλλά για το ότι γίνονται βιαστικά επειδή η κυβέρνηση έφερε νωρίτερα τις εκλογές.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet