Κάλεσμα Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για την πανεργατική πανελλαδική απεργία της 14ης Νοεμβρίου
Αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για την πανεργατική πανελλαδική απεργία της 14ης Νοεμβρίου

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους συναδέλφους εργαζομένους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά αυτούς που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 14 Νοεμβρίου 2018, με σημείο συνάντησης την Ομόνοια, στις 10:30.

Το Συνδικάτο, στην ανακοίνωσή του, παροτρύνει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους «να βροντοφωνάξουν ότι δεν ανέχονται πλέον την πολιτική που συνεχίζει εντατικότερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τσακίζει τις ζωές τους. Η πολιτική αυτή δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι παγκόσμια. Αποσκοπεί στο πετσόκομμα των εργατικών δικαιωμάτων, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Η πλειοψηφία των δημάρχων, πιστή στην αρχή αυτή, αρνείται να ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απαξιώνοντας υπηρεσίες που δίνονται χάρισμα στους ιδιώτες ή εντατικοποιεί σε ακραίο βαθμό την εργασία με δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα».

«Αυτή η… κανονικότητα  δεν έχει ίχνος δικαιοσύνης για όλους εμάς και τις οικογένειες μας, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες», υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου και προσθέτουν: «Οι μισθοί πείνας και η εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα έχει στόχο το σύνολο των εργαζομένων. Έχει στόχο την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Όλοι μαζί, άσχετα από σχέση εργασίας, έχουμε την υποχρέωση να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα. Να απαιτήσουμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet