Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν οι μικροί των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν οι μικροί των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Λυκόβρυσης – Πεύκης

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν οι μικροί των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Λυκόβρυσης – Πεύκης με κατάθεση στεφάνου και παρέλαση!

Παραμονές των ημερών της εθνικής επετείου για την ιστορική μνήμη του έπους του ’40 τα μικρά Ελληνόπουλα στη Λυκόβρυση Πεύκη έμαθαν τα γεγονότα του ηρωικού «ΟΧΙ» των Ελλήνων, ενώ μυήθηκαν σε αδιαμφισβήτητες πανανθρώπινες αξίες όπως η Ειρήνη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του νομικού προσώπου ΚΟΙΠΑΠ.

Την ημέρα της εθνικής επετείου, τιμώντας τους ήρωες του 1940, οι μικροί μαθητές των τριών Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έδωσαν το δικό τους, ιδιαίτερο «παρών» στους λαμπρούς εορτασμούς του Δήμου για την 28η Οκτωβρίου, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη των ηρώων στη Δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης και στη Δημοτική Κοινότητα της Πεύκης και συμμετέχοντας στη μαθητική παρέλαση.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μεγαλώνουν τα μικρά μας γνωρίζοντας την ιστορία των παππούδων και των γιαγιάδων τους. Η ιστορική μας μνήμη είναι αυτή που συνδέει το σήμερα με το χθες μας και προσδιορίζει την ταυτότητα, τις δράσεις και τους αγώνες που θα καταβάλλουμε στη διεκδίκηση του αύριο. Σεβόμαστε και αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους όσοι πάλεψαν για να μείνει αυτός ο τόπος όρθιος και λεύτερος. Αντλούμε από τον ηρωισμό και την ψυχή που επέδειξαν και δημιουργούμε και εμείς αποθέματα ψυχής για να παλέψουμε ενάντια σε όλα όσα σήμερα κλυδωνίζουν τη χώρα μας και να παραδώσουμε στη νέα γενιά έναν τόπο και μια Ελλάδα βιώσιμη που θα χαίρονται γι’ αυτή και θα είναι υπερήφανοι να ζούνε σε αυτή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet