Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στην Ακαδημία Σκακιού ΦΟΝ Ηρακλείου για την περίοδο 2018-2019 

0
175 Προβολές

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής ανάπτυξης και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη, ο Φιλαθλητικός Όμιλος Νέων Ηρακλείου (ΦΟΝΗ), σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, έχει δημιουργήσει από το 2010 Νεανικά Τμήματα Εκμάθησης και Προπονήσεων Σκακιού, δραστηριότητα αντίστοιχη με αυτή που πραγματοποιείται σε πολλά σωματεία και δήμους της χώρας μας.

«Όλοι ξέρουμε το σκάκι ως ψυχαγωγικό παιχνίδι. Όμως τα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί που θα ασχοληθεί συστηματικά με το σκάκι είναι πολλαπλά και σημαντικά: Ανάπτυξη ορθολογικού και αντικειμενικού τρόπου σκέψης, βελτίωση της μνήμης και της παρατηρητικότητας, μεθοδικότητα και αυτοσυγκέντρωση, έκφραση δημιουργικής φαντασίας στο παιχνίδι, ικανότητα κρίσης και λήψης αποφάσεων μεταξύ πολλών επιλογών, κατάστρωση σχεδίου, υπομονή και επιμονή για την επίτευξη μικρών και μεγαλύτερων στόχων μακροπρόθεσμα κ.λπ.», όπως αναφέρει στη σχετική ενημερωτική ανακοίνωσή του ο Όμιλος.

Τα μαθήματα στην Ακαδημία Σκακιού για την περίοδο 2018-2019 έχουν ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς και διεξάγονται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, στην έδρα του ΦΟΝΗ (Ελευθερίου Βενιζέλου 232 – όπισθεν Β’ ΚΑΠΗ Ηρακλείου) μέχρι τις 22 Ιουνίου 2019.

Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων τα παιδιά θα μάθουν τους κανόνες του παιχνιδιού, τη χρήση του σκακιστικού χρονομέτρου, την καταγραφή των κινήσεων, τους τρόπους που επιτυγχάνεται η νίκη στο παιχνίδι, στρατηγικά σχέδια άμυνας και επίθεσης, έξυπνους συνδυασμούς τακτικής, ενώ παράλληλα θα διεξάγονται και σκακιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος.

Μερικές από αυτές τις εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

α) Εσωτερικά Πρωταθλήματα (ανά τμήμα και δυναμικότητα).

β) Μαθητικά τουρνουά.

γ) Τα Ομαδικά Πρωταθλήματα Παίδων – Παμπαίδων, τα οποία διοργανώνει σε ετήσια βάση η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ).

δ) Τα Ατομικά και Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής, τα οποία διεξάγονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

ε) Προκριματικοί Ατομικοί Αγώνες Παμπαίδων – Παγκορασίδων Αττικής για τα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, τα οποία διοργανώνονται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Οι εγγραφές στην Ακαδημία Σκακιού του ΦΟΝ Ηρακλείου πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Γκίκα Ιωάννη (τηλ 6973 622243, email: [email protected])

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up