«Η Μεγάλη Πλατεία» στη Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Βριλησσίων
Πολιτισμός

«Η Μεγάλη Πλατεία» στη Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Βριλησσίων

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Δήμου Βριλησσίων για την περίοδο 2018 -2019, στην αίθουσα του 1ου ΚΑΠΗ Βριλησσίων, στο Πνευματικό Κέντρο (Κισσάβου 11, ισόγειο).

Θα συζητηθεί το βιβλίο του Νίκου Μπακόλα «Η Μεγάλη Πλατεία», ένα εμβληματικό έργο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας που το 1988 τιμήθηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης: Τασία Κανίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το μυθιστόρημα «Η Μεγάλη Πλατεία» αφηγείται την ιστορία τεσσάρων προσώπων: του ρέμπελου Φώτη, του δημοσιογράφου Χρίστου, της προσφυγοπούλας Αγγέλας και του αμφιλεγόμενου και φιλόδοξου Γιάννη. Μαζί με τους άλλους δύο βασικούς χαρακτήρες του μυθιστορήματος, τους νεότερους σε ηλικία Άγγελο και Αντιγόνη, οι ήρωες του βιβλίου ανήκουν στις γενιές του Μεσοπολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου.

Βαθιά πολιτικό στον πυρήνα του, το βιβλίο ανατέμνει τη σύγχρονη ιστορία της συμπρωτεύουσας, θέτει καίριους προβληματισμούς και αναμετράται μετωπικά με τα ιδεολογήματα που καλλιεργήθηκαν στην περίοδο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ) καλώντας στους αριθμούς τηλεφώνου 210 8101511 και 210 8101510.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet