Κυριακή 21 Απριλίου 2019

«Σημαίνουσες  Πορείες»: Έκθεση ζωγραφικής – χαρακτικής Δημήτρη Σπανόπουλου

0
179 Προβολές

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις (Καλογρέζης 14, Χαλάνδρι) παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής – χαρακτικής του Δημήτρη Σπανόπουλου «Σημαίνουσες  Πορείες». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, στις 19.30.

O καλλιτέχνης σημειώνει σχετικά με την τέχνη του:

«Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζω έργα ζωγραφικής μικρών και μεσαίων διαστάσεων, καθώς και έργα τα οποία προήλθαν από την ενασχόλησή μου με την τεχνική της μεταξοτυπίας, μιας τεχνικής καινούργιας για μένα. Αυτά τα έργα της μεταξοτυπίας και η σχέση τους όσον αφορά τη σύνθεση και όχι το χρώμα με τα ζωγραφικά έργα θέλησα να σας δείξω, καθώς και τη σχέση της τεχνικής  αυτής με τη ζωγραφική, η οποία μπορεί με ένα ιδιαίτερο και άμεσο τρόπο να δίνει ζωγραφικά αποτελέσματα ιδιαίτερης εκφραστικότητας.   

»Η αμεσότητα της χειρονομίας η οποία βγαίνει σε πολλά έργα με την εκτύπωση του τελικού χρώματος, καθώς και η ηθελημένη ατέλεια του τυπώματος και ίσως και του τυχαίου στοιχείου που εισβάλει στη διαδικασία παραγωγής του έργου, μου έδωσαν τη δική μου ερμηνεία της ζωής ολόκληρης».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σπανόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο ζωγραφικής από την ΑΣΚΤ, από το εργαστήριο του Ν. Κεσσανλή. Επίσης πήρε πτυχίο χαρακτικής με δασκάλους τους  Θ. Εξαρχόπουλο,  Γ. Μήλιο και Α. Πειρουνίδη. Έλαβε υποτροφία του ΙΚΥ για τη χαρακτική. Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι μέλος του ΕΕΤΕ και της Ένωσης Χαρακτών.

Διάρκεια  έκθεσης: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 έως Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Τηλ. 210 6811418

www.chryssothemis.com

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up