«Μειδιάστε παρακαλώ» στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς
Πολιτισμός

«Μειδιάστε παρακαλώ» στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς

Την κωμωδία «Μειδιάστε παρακαλώ» έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολίτες τους Δήμου Κηφισιάς, και όχι μόνον, ως την Τρίτη 22 Ιουλίου, στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς.

Θεατρική παράσταση «Μειδιάστε παρακαλώ» στον Δήμο ΚηφισιάςΟ δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος Γιώργος Παπαδόπουλος και το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, καλούν τους πολίτες του δήμου, αλλά και όλους όσοι θέλουν να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά, να παρακολουθήσουν την κωμωδία «Μειδιάστε παρακαλώ».

Το έργο έχει γράψει ο Δημήτρης Γιαννουκάκης και ανέβηκε πρώτη φορά στο θέατρο τη δεκαετία του ΄50 με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Λογοθετίδη, την Ίλια Λυβικού και τη Σμάρω Στεφανίδου. Το 1962 όμως, ο Γιάννης Δαλιανίδης το μετέφερε στον κινηματογράφο με τίτλο «Ο Δήμος από τα Τρίκαλα» με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο και τους Γιάννη Γκιωνάκη, Καίτη Πάνου, Σταύρο Παράβα, Κυβέλη Θεοχάρη, Στέλλα Στρατηγού και πολλούς ακόμα γνωστούς ηθοποιούς.

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Παρασκευά, έναν σύζυγο που καλύπτει τις ερωτικές παρασπονδίες του στη γυναίκα του, προφασιζόμενος ότι έχει δίδυμο αδερφό, τον Λέανδρο από τα Τρίκαλα (στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου πρόκειται για τον Δήμο). Ο Λέανδρος πράγματι υπάρχει, αλλά δεν είναι δίδυμος και δεν του μοιάζει καθόλου. Έτσι όταν η γυναίκα του από κάτι φωτογραφίες καταλαβαίνει την απάτη αποφασίζει να τον εκδικηθεί τον Παρασκευά.

Τη σκηνοθεσία στην παράσταση έχει κάνει ο Γιώργος Φρατζεσκάκης και παίζουν οι Μάκης Πατέλης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Γιώργος Δάσκαλος, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Παπαδάτος, Αθανασία Καλογιάννη, Κώστας Ζέκος και σε έκτακτη εμφάνιση ο Τέρης Χρυσός.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet