Στον δημοτικό συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή ο Στέφανος Σταματελόπουλος
Πολιτική

Στον δημοτικό συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή ο Στέφανος Σταματελόπουλος

Στον δημοτικό συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου, εντάσσεται ο πολιτικός μηχανικός Στέφανος Σταματελόπουλος.

«Είναι σημαντική για τον συνδυασμό μας η συμμετοχή του  συμπολίτη μας Στέφανου Σταματελόπουλου, ενός καταξιωμένου επιστήμονα και μηχανικού με μεγάλη πείρα στους τομείς υποδομών και περιβάλλοντος. Θα προσπαθήσουμε μαζί να αναμορφώσουμε την πόλη μας, να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, να κάνουμε μία Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» σχολιάζει σχετικά ο επικεφαλής της παράταξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταματελόπουλος δήλωσε:

«Συντάσσομαι με τον πτέραρχο Γιώργο Οικονόμου και την παράταξή του Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, επιθυμώντας να τον στηρίξω για δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.

»Ο βασικός λόγος είναι ότι απέχει παρασάγγας από το προφίλ του επαγγελματία πολιτικού, που  απαξιώθηκε πλήρως  τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη διαφορετικότητα, το όραμα και τη γνώση!

»Στρατιωτικός καριέρας, αλλά και μηχανικός, έχει άριστη γνώση των προβλημάτων του Δήμου μας, έχοντας ταυτόχρονα στο πρόγραμμά του έτοιμες εφικτές λύσεις.

»Άνθρωπος ουσιαστικός, θετικός, λιτός, έξυπνος, αποδεδειγμένα εργατικός, με γοήτευσε με τις επιστημονικές προσεγγίσεις του στα φλέγοντα θέματα του Δήμου μας, του Δήμου που ζούμε εμείς και  μεγαλώνουν τα παιδιά μας.

»Πιστεύω πως θα είναι κέρδος για το Δήμο μας να εκλεγεί δήμαρχός μας ο Γιώργος Οικονόμου!».

Ποιος είναι ο Στέφανος Σταματελόπουλος

Ο Στέφανος-Νικήτας Σταματελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών (12 και 14 ετών).

Είναι απόγονος του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Νικήτα Σταματελόπουλου ή «Νικηταρά».

Έκανε τη Στρατιωτική του θητεία στον Στρατό Ξηράς (1994-95).

Είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (1990), με μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ (1992), μάστερ στα Γεωτεχνικά (ειδικότερα Σεισμική Μηχανική και Περιβάλλον).

Αριστούχος στο Γυμνάσιο και Λύκειο Παπάγου, με υποτροφίες από το ΙΚΥ στο ΕΜΠ και με υποτροφία στα μεταπτυχιακά του στις ΗΠΑ, στο Παν/μιο του Austin στο Texas (μεταξύ των τριών καλύτερων πανεπιστημίων των ΗΠΑ στα Γεωτεχνικά), όπου υπήρξε και βοηθός καθηγητής (1991-92).

Αρχικά εργάστηκε ως Γεωτεχνικός Μηχανικός (1992-93), κατόπιν ως στέλεχος μεγάλων Τεχνικών εταιρειών στον τομέα των Κατασκευών (1993-2000) και μετά ως ελεύθερος επαγγελματίας (2000-2005), για να ανελιχθεί σε συνιδιοκτήτης και πρόεδρος Τεχνικής Εταιρείας (2005 έως σήμερα). Είναι, επίσης, συνιδιοκτήτης Τεχνικής Εταιρείας με έδρα το Λονδίνο (2016 έως σήμερα).

Δραστηριοποιείται επιτυχώς επί σειρά ετών σε δημόσια και ιδιωτικά έργα σε όλη την Ελλάδα, κυρίως σε κτηριακά και αναπλάσεις (η τελευταία βραβευμένη σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς ως φιλική σε ECO και ΑΜΕΑ).

Ως εργολήπτης ή ως εταιρεία έχει κατασκευάσει τράπεζες, νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, γραφεία, γκαράζ, οικίες, ξενοδοχεία, πλατείες, πολυκατοικίες, καταστήματα, αλλά και οδοποιίες. Εργοδότες του ιδιώτες, αλλά και Δήμοι, Περιφέρειες, Ένοπλες Δυνάμεις, υπουργεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι γνώστης της αγγλικής (άριστα) και γερμανικής  γλώσσας.

  • Μέλος ΤΕΕ (1991)
  • Μέλος Δ.Σ. του ΟΣΕ (ΕΔΙΣΥ 2005-2006)
  • Εκλεγμένος στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔΜΕΔΕ (2017)
  • Μέλος Τεχνικού Συμβουλίου υπουργείου Υγείας
  • Μέλος Τεχνικού Συμβουλίου Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet