Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Κλείνουν την Τράπεζα Αγάπης – Περίπου 200 άνθρωποι χωρίς φαγητό!
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Κλείνουν την Τράπεζα Αγάπης – Περίπου 200 άνθρωποι χωρίς φαγητό!

Με μια ακατανόητη κίνηση, ο μητροπολίτης Κηφισιάς και Ωρωπού έκλεισε την Τράπεζα Αγάπης του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ενώ ο Δήμος Μεταμόρφωσης ήταν «απών», όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Βασίλης Καραβάκος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης, η Τράπεζα Αγάπης του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ανέλαβε όλο το βάρος της στήριξης αδύναμων συμπολιτών που χτύπησε η κρίση, μετά το κλείσιμο, το 2011, της αντίστοιχης δομής του Δήμου.

Η συγκεκριμένη δράση, η καθημερινή σίτιση δηλαδή περίπου 200 ανθρώπων, είναι δράση με τεράστια κοινωνική προσφορά, τονίζει η Συμμαχία Πολιτών, προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια η δράση αυτή στηρίχθηκε μόνο από προσφορές ιδιωτών, συλλόγων και οργανώσεων της πόλης, που διαπίστωσαν ότι στη Μεταμόρφωση λειτουργεί μια δομή με μεγάλη προσφορά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες, με ανιδιοτέλεια, χωρίς διακρίσεις. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, ο Δήμος Μεταμόρφωσης είναι διαχρονικά «απών» από αυτήν την προσπάθεια, αφού δεν την έχει στηρίξει με κανένα τρόπο ως σήμερα.

Η Τράπεζα Αγάπης αποτέλεσε ίσως μια από τις σημαντικότερες δράσεις αλληλεγγύης που εκπορεύτηκαν από την Εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, υποστηρίζει η παράταξη του κ. Καραβάκου και προσθέτει:

«Αυτή λοιπόν τη δράση έρχεται το “εντέλλεσθε” της Μητρόπολης, μετά από σχετικό έγγραφο του Δήμου Μεταμόρφωσης, και την κλείνει! Με έγγραφο της 25ης Οκρωβρίου δίνει περιθώριο τεσσάρων ημερών για να κλείσει η Τράπεζα Αγάπης, χωρίς να έχει ληφθεί καμία πρόνοια για τους ανθρώπους που σιτίζονται εκεί, χωρίς κανέναν σχεδιασμό για τη συνέχεια, εκατοντάδες άνθρωποι στερούνται το στοιχειώδες, το φαγητό.

»Για μια ακόμα φορά, εντελώς τυχαία φανταζόμαστε, έχουμε εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα λίγο πριν ή λίγο μετά τις εκλογές. Το 2011, αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον κ. Καρπέτα (σ.σ.: δήμαρχος Μεταμόρφωσης) έκλεισε η σχετική δομή του Δήμου που προσέφερε φαγητό, το 2014, τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές άνοιξε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 κλείνουν την Τράπεζα Αγάπης.

»Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση καλεί τον Δήμο Μεταμόρφωσης να λύσει άμεσα το πρόβλημα που δημιούργησε. Η δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα οφείλει, έστω και τώρα, να νοιαστεί για όσους αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης. Η επίκληση του ότι σε 4-5 μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του 2ου Λυκείου δεν δικαιολογεί το “εντέλλεσθε” της Μητρόπολης για κλείσιμο εντός δύο ημερών, δεν δικαιολογεί να μην έχει βρεθεί χώρος μετεγκατάστασης. Όλοι γνωρίζουμε από το 2016 ότι στον χώρο θα φτιαχτεί το 2ο Λύκειο. Υπήρξε και υπάρχει επαρκής χρόνος ώστε και η Τράπεζα Αγάπης να συνεχίσει να λειτουργεί και η μετεγκατάσταση να γίνει με τρόπο ομαλό, ώστε να μην πληρώσουν το τίμημα 200 άνθρωποι.

«Κύριε Καρπέτα και όσοι συνεπικουρείτε τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή σας καλούμε να σκεφθείτε όσους σιτίζονται στην Τράπεζα Αγάπης. Είναι κρίμα τα πολιτικά σας παιχνίδια, εν’ όψει εκλογών, να τα πληρώνουν οι αδύναμοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet