Πεζοδρόμηση στην περιοχή των μαρμαράδικων Λυκόβρυσης ζητεί ο Γ. Θεοδωρακόπουλος – Άρνηση από πλευράς διοίκησης
Ποιότητα Ζωής

Πεζοδρόμηση στην περιοχή των μαρμαράδικων Λυκόβρυσης ζητεί ο Γ. Θεοδωρακόπουλος – Άρνηση από πλευράς διοίκησης

Την πεζοδρόμηση δρόμων γύρω από τα μαρμαράδικα της Λυκόβρυσης ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Το θέμα δεν συζητήθηκε καν, καθώς, με τις αρνητικές ψήφους της πλειοψηφίας, δεν έλαβε τις απαραίτητες ψήφους ώστε να ενταχθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«Θα συνεχιστούν οι προσπάθειές μας για την προστασία των κατοίκων και των 50 μαθητών του νηπιαγωγείου που βρίσκεται 5 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο» ανέφερε ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, όπως επισημαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξης:

Ο δήμαρχος αρνήθηκε την πρόταση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου για πεζοδρόμηση στην περιοχή των μαρμαράδικων της Λυκόβρυσης

Το θέμα των μαρμαράδικων της Λυκόβρυσης ξαναήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρωτοβουλία της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης και του επικεφαλής της Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης κατέθεσε επίσημα πρόταση να γίνει πεζοδρόμηση των δρόμων γύρω από τα μαρμαράδικα (πλην του κεντρικού δρόμου) ώστε να προστατευτούν κάπως οι πολίτες που διαμένουν στην περιοχή και να είναι πιο ασφαλής η προσέλευση και η αποχώρηση των μικρών παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο που βρίσκεται μόλις 5 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Δυστυχώς, όμως, ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης και η παράταξη της πλειοψηφίας αρνήθηκαν ακόμα και να ενταχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Έτσι με 11-8 δεν ψηφίστηκε.

Είπαν ΝΑΙ στην πρόταση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου εκτός των δυο μελών της Συμμαχίας Πολιτών  (Θεοδωρακόπουλος, Μπαλδεράνος) άλλα τρία μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας και τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, που έχουν αποχωρήσει από τη διοίκηση. Αντιθέτως είπαν ΟΧΙ και καταψήφισαν τα μέλη (11) της παράταξης του δημάρχου (Νικολιδάκης, Μαμαλάκη, Ποριώτου, Τσελέντας, Ασπραδάκη, Φωτίδης, Παπανικολάου, Πανταζής, Καρύμπας, Γκαραβέλας, Αγγελόπουλος).

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των κατοίκων και των 50 μαθητών του νηπιαγωγείου. «Δεσμευόμαστε ότι αν οι πολίτες μας εμπιστευθούν στις εκλογές του Μαΐου η πεζοδρόμηση θα είναι μια από τις πρώτες μας αποφάσεις. Θα παύσουν οι κάτοικοι της περιοχής να είναι πολίτες β΄ κατηγορίας. Πού ακούστηκε στο κέντρο της πόλης να λειτουργούν το 2018 σχιστήρια μαρμάρου».

Και συνέχισε:

«Νιώθουμε υποχρέωση έναντι των συμπολιτών μας να σταθούμε δίπλα τους διαπιστώνοντας ότι η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα εδώ και δύο χρόνια. Γιατί ενώ ανέμεναν από ώρα σε ώρα να απομακρυνθούν τα μαρμαράδικα από την καρδιά της Λυκόβρυσης, όπως τους διαβεβαίωνε ο τέως δήμαρχος κ. Φωκιανός διαπίστωσαν ότι αντί να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις πήραν και άδεια επέκτασης. Και από 2.000 τ. μ. πήγαν στα 5.000 τ. μ. υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και τις περιουσίες εκατοντάδων οικογενειών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet