Δ. Κωνστάντος: Τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ η επιβάρυνση των κατοίκων Πεύκης & Λυκόβρυσης από τα «είπα – ξείπα» Μαυρίδη
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ η επιβάρυνση των κατοίκων Πεύκης & Λυκόβρυσης από τα «είπα – ξείπα» Μαυρίδη

«Τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ η επιβάρυνση των κατοίκων Πεύκης και Λυκόβρυσης από τα “είπα – ξείπα” του κ. Μαυρίδη» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος σε παρέμβασή του για το Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση, το ειδικό τέλος και τον δημοτικό φόρο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωνστάντος επισημαίνει τα εξής:

Τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ η επιβάρυνση των κατοίκων Πεύκης & Λυκόβρυσης από τα «είπα – ξείπα»του κ. Μαυρίδη

H υπαναχώρηση του δημάρχου από την οικειοθελή δέσμευσή του στην Οικονομική Επιτροπή ότι το θέμα της εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ.9 Λυκόβρυσης θα εγκρινόταν με 17 θετικές ψήφους στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι η μοναδική στη διάρκεια της θητείας του. Είναι μια συστηματική επιλογή του κ. Μαυρίδη η οποία έχει «τραυματίσει» την ποιότητα της τοπικής δημοκρατίας και τη δυνατότητα συνεννόησης σε σημαντικά θέματα του Δήμου ενώ επιβαρύνει οικονομικά, αναίτια, τους κατοίκους των πόλεών μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο παραδείγματα «είπα – ξείπα» του κ. Μαυρίδη που έχουν επιβαρύνει με περισσότερα από 2.000.000 ευρώ τα νοικοκυριά σε Πεύκη και Λυκόβρυση στη διάρκεια της θητείας του:

1. Φθινόπωρο του 2014, μερικές εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Μαυρίδης καλεί τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε συνάντηση σχετικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015. Εκεί μας ενημερώνει ότι ΔΕΝ έχει επιβληθεί καμία αύξηση σε τέλη ή φόρους. Λίγες ημέρες μετά, στη συζήτηση του προϋπολογισμού έχει ενσωματωθεί η ενοποίηση του δημοτικού φόρου σε Πεύκη και Λυκόβρυση όχι στο «νεκρό σημείο» εκεί δηλαδή που τα συνολικά έσοδα του Δήμου θα ήταν ίδια με την πρότερη κατάσταση των διαφορετικών συντελεστών, αλλά σε υψηλότερο σημείο, το ανώτερο που του επέτρεπε ο Νόμος! Με την επιλογή του αύξησε τον δημοτικό φόρο στην Πεύκη άνω του 50% καταγράφοντας μια πρωτοφανή αρνητική πρωτιά σε όλη την Ελλάδα. Από την αύξηση του δημοτικού φόρου πέραν του «νεκρού σημείου» οι κάτοικοι της Πεύκης επιβαρύνονται με περισσότερα από 120.000 ευρώ ετησίως (600.000 στην πενταετία)!

2. Στο μεσοδιάστημα της θητείας του κ. Μαυρίδη η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε το 100% του υπολειπόμενου κατασκευαστικού έργου στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης (από 70% που ήταν μέχρι τότε) αφήνοντας πλέον στον Δήμο μόνον την υποχρέωση αποπληρωμής του δανείου που είχε συναφθεί για την αγορά του οικοπέδου. Όπως είχε τεκμηριωθεί με σχετικό έγγραφο των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου τα ταμειακά αποθέματα από την είσπραξη του Ειδικού Τέλους Λυκόβρυσης την περίοδο εκείνη επαρκούσαν για την αποπληρωμή του κεφαλαίου και των τόκων του δανείου, ενώ θα υπήρχε και πλεόνασμα, εισηγούμενες την κατάργησή του αφού ο ειδικός και έκτακτος χαρακτήρας επιβολής του είχε ολοκληρωθεί. Την ίδια άποψη είχε και ο δήμαρχος την οποία μετέφερε και σε επίσημες συναντήσεις με επικεφαλής παρατάξεων και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους ένας εκ των οποίων το επιβεβαίωσε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την παραμονή της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής όλοι ήμασταν βέβαιοι για την κατάργηση του Ειδικού Τέλους στη Λυκόβρυση και την επομένη ο Δήμαρχος σε ένα από τα κορυφαία «είπα – ξείπα» της θητείας του εξαφάνισε την εισήγηση των Οικονομικών Υπηρεσιών, υπαναχώρησε της δέσμευσής του και τελικά αποφάσισε, με την πλειοψηφία που διαθέτει, τη μείωση του Ειδικού Τέλους Λυκόβρυσης σε ποσοστό 50% αντί της κατάργησής του. Απόφαση που επιβαρύνει αναίτια με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο τις οικογένειες της Λυκόβρυσης μέχρι και το 2019 που ευτυχώς ολοκληρώνεται και τυπικά η δυνατότητα είσπραξής του.

Δύο «είπα – ξείπα» του κ. Μαυρίδη που έχουν επιβαρύνει χωρίς λόγο με περισσότερα από 2.000.000 ευρώ τους συμπολίτες μας! Αν συνυπολογίσουμε ότι η διοίκηση του κ. Μαυρίδη ΔΕΝ έχει προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στη διάρκεια της θητείας της, ότι εξάντλησε τη δυνατότητα αύξησης του δημοτικού φόρου, ενώ διατηρεί το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ανώτατο επιτρεπόμενο επίπεδο είναι προφανές ότι δικαίως έχει αυτοανακηρυχθεί σε αρνητική πρωταθλήτρια επιβολής φόρων και αυξήσεων σε εθνικό επίπεδο!

Προβληματισμό προκαλεί και η επιδοκιμασία των συμβούλων της πλειοψηφίας στις πρακτικές του κ. Μαυρίδη. Ίσως οι συγκολλητικές δυνάμεις της εξουσίας και όσα αυτές συνεπάγονται, τους επιτρέπουν να υπερβαίνουν το αυτονόητο καθήκον όλων μας να είμαστε συνεπείς στις οικειοθελείς δεσμεύσεις μας είτε στην προεκλογική περίοδο είτε στη διάρκεια της θητείας μας, ιδιαίτερα όταν αυτές εκφράζονται από τον εκάστοτε πρώτο πολίτη του Δήμου όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον κ. Μαυρίδη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet