Στο Π. Φάληρο και την Καλλιθέα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στο Π. Φάληρο και την Καλλιθέα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στους Δήμους Παλαιού Φαλήρου και Καλλιθέας βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με στόχο να ενημερωθεί ενδελεχώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατά τόπους τοπικές κοινωνίες, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές του κάθε Δήμου.

Αρχή από τον Δήμο Π. Φαλήρου

Ο κ. Πατούλης κατά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Π. Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία εξειδικευμένων συνεργατών και από τις δύο πλευρές, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Μετώπου και τις σημαντικές υποδομές που έχουν γίνει στην περιοχή από τη δημοτική αρχή. Παράλληλα, η συζήτηση εστιάστηκε σε ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα εξαιτίας διαχρονικών παθογενειών, όπως είναι αδειοδότηση των αμαξοστασίων αλλά και οι χώροι στάθμευσης.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Χατζηδάκη για το έργο του, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η Αυτοδιοίκηση μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα φυσικά πλεονεκτήματα της χώρας, προς όφελος των πολιτών.

Δεύτερος σταθμός η Καλλιθέα

Ακολούθως ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτριος Κάρναβος, συζήτησε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που διαμορφώνονται στην περιοχή με αφορμή τόσο την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης όσο και τη λειτουργία σημαντικών κέντρων πολιτισμού όπως είναι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την αναβάθμιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της περιοχής.

Ευθύνη της Περιφέρειας τα χρόνια προβλήματα των Δήμων

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Επισκέφθηκα τον δήμαρχο Π. Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκη, και τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δ. Κάρναβο, με στόχο μαζί με τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας να καταγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και να ενημερωθούμε για τα υπό εξέλιξη έργα υποδομής που γίνονται και χρήζουν περαιτέρω υποστήριξης.

»Και οι δύο δήμαρχοι κάνουν εξαιρετική δουλειά προς όφελος των πολιτών, παρά την έλλειψη πόρων, αλλά και την αδυναμία της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει έργα που θα δώσουν πνοή ανάπτυξης στην Αττική. 

»Είναι αδιανόητο η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας να διαχειρίζεται δεκάδες δισ. και να είναι ανίκανη να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και η θωράκιση των πόλεων απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Και το ακριβό τίμημα της ανεπάρκειάς της, το πληρώνουν βέβαια οι πολίτες.

»Για εμάς προτεραιότητα είναι η  επανεκκίνηση της Αττικής προκειμένου να γίνει μοχλός ανάπτυξης της χώρας και Περιφέρεια – Πρότυπο αποτελεσματικής και οραματικής  διοίκησης, προς όφελος των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet