Πάμε για εκλογική αναμέτρηση – «θρίλερ» στον Δήμο Αμαρουσίου;
Πολιτική

Πάμε για εκλογική αναμέτρηση – «θρίλερ» στον Δήμο Αμαρουσίου;

Η εικόνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018 είναι ενδεικτική της πολιτικής αναταραχής που επικρατεί μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου Γιώργου Πατούλη. Οι περισσότεροι εξ αυτών (όσοι προσήλθαν, γιατί υπήρχαν και πολλές απουσίες) βρίσκονταν εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων, συζητώντας τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούσαν στην «επίσημη» πρόκριση του Θεόδωρου Αραμπατζή για υποψήφιο δήμαρχο από τον χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά και την αντίστοιχη δήλωση υποψηφιότητας του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Βραχνού, αποκλειστικά στο «Ε».

Η εικόνα στα έδρανα της πλειοψηφίας στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης του Δ.Σ. Αμαρουσίου.

Είναι σαφές ότι οι πολιτικές ζυμώσεις στο Μαρούσι… μόλις τώρα ξεκίνησαν, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο «κύκλος» των ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων, αφού ακόμη υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που «μετεωρίζονται» μεταξύ του να συνταχθούν κάτω από τις ήδη εκδηλωμένες υποψηφιότητες ή να κάνουν μόνοι τους το επόμενο πολιτικό βήμα (πριν στεγνώσει το «μελάνι» από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Στέφανος Τσιπουράκης ανακοίνωσε και τη δική του υποψηφιότητα για δήμαρχος στο Μαρούσι).

Και βέβαια, υπάρχει έντονος προβληματισμός πώς οι συγκεκριμένες εξελίξεις θα επηρεάσουν την ενότητα του «γαλάζιου» χώρου, αφού δεν ήταν λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που εκφράζουν τη μεγάλη πίκρα τους για τον τρόπο που η Ν.Δ. χειρίστηκε την υπόθεση «υποψήφιος δήμαρχος στο Μαρούσι». Μάλιστα, κάποιοι έσπευσαν να σημειώσουν ότι «τίποτε δεν έχει κλείσει ακόμη» σε ό,τι αφορά την «επίσημη» υποψηφιότητα, αν και κάτι τέτοιο μάλλον κινείται στο επίπεδο του επιθυμητού, αλλά όχι και του εφικτού.

Σε κάθε περίπτωση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα διατηρήσουν αρχικώς μια στάση αναμονής, ώστε να… κάτσει λίγο ο «κουρνιαχτός» που προκάλεσαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο, ώστε να κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πάντως, όπως διαμορφώνονται σήμερα τα πολιτικά πράγματα, η διατήρηση του Δήμου από τη Νέα Δημοκρατία μόνο εύκολη δεν φαντάζει πλέον. Εάν στο επόμενο διάστημα δεν συμβούν ουσιαστικές κινήσεις εκτόνωσης της έντασης που έχει προκληθεί στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας από την υποψηφιότητα Αμπατζόγλου και δεν επιτευχθούν οι απαραίτητες… συγκλίσεις, με δεδομένη και την υποψηφιότητα του νυν αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, η διεκδίκηση της δημαρχίας στο Μαρούσι ίσως εξελιχθεί σε «θρίλερ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet