Η… κρυφή έρευνα που μεταλλάζει την Ομάδα Ενεργών Πολιτών Αλλάζουμε σε δημοτικό συνδυασμό
Πολιτική

Η… κρυφή έρευνα που μεταλλάζει την Ομάδα Ενεργών Πολιτών Αλλάζουμε σε δημοτικό συνδυασμό

Όταν την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στο πέτρινο κτήριο του πολιτιστικού κέντρου «Σταύρος Κώτσης»,  η Ομάδα Ενεργών Πολιτών Αγίας Παρασκευής Αλλάζουμε παρουσιαζόταν για πρώτη φορά μπροστά στους δημοσιογραφικούς φακούς, είχαμε σημειώσει στο σχετικό ρεπορτάζ: «Είναι εμφανές ότι το εν λόγω σχήμα θα διεκδικήσει τελικώς τη δημαρχία της πόλης, καθώς, όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποί του στη συνέντευξη Τύπου, το παλιό δεν αλλάζει, αλλά αντικαθίσταται από κάτι “καινούργιο”και “διαφορετικό”».

Στους μήνες που μεσολάβησαν η Ομάδα «μεγάλωσε», πειραματίστηκε με πρωτοποριακές δράσεις, όπως οι μεγάλες έρευνες αμφίδρομης επικοινωνίας για θέματα αθλητισμού, αλλά και καθημερινότητας στον Δήμο, συνομίλησε με πλήθος πολιτών και τελικώς… πείστηκε ότι – πέραν της ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Αγία Παρασκευή – χρειάζεται και κάτι περισσότερο…

Αυτό το… περισσότερο θα ανακοινώσει – σύμφωνα με πληροφορίες – η Ομάδα Ενεργών Πολιτών τις αμέσως επόμενες μέρες, το οποίο και θα επιβεβαιώσει τις αρχικές «υποψίες» των δημοσιογράφων.

Άρα, η «είδηση» δεν είναι εδώ. Όλοι, λίγο πολύ, αναμέναμε ότι η συγκεκριμένη Ομάδα θα μετεξελιχθεί σε δημοτικό συνδυασμό. Τα «νέα» βρίσκονται αλλού και αφορούν στον λόγο που συνέβαλε σημαντικά ώστε να γίνει το «επόμενο βήμα». Γιατί στο να δημιουργηθεί ένας νέος συνδυασμός δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, η διάθεση ενασχόλησης με τα κοινά, το κέφι για δουλειά, αλλά πρέπει να υπάρχει και πρόσφορος χώρος για να τον υποδεχθεί.

Και αυτός ο χώρος υπάρχει, τουλάχιστον με βάση τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας έρευνας ΑΛΚΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Με βάση τις πληροφορίες που είναι σε θέση να γνωρίζει το «Ε», τα κρίσιμα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, τα οποία ουσιαστικά «άνοιξαν τον δρόμο» για τη δημιουργία του νέου δημοτικού συνδυασμού, που θα ανακοινωθεί σε λίγα 24ωρα, είναι τρία:

Στοιχείο 1o: Η ανάδειξη δημάρχου στον Δήμο Αγίας Παρασκευής θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή.

Στοιχείο 2o: Η δεύτερη θέση είναι «ανοιχτή», καθώς οι διαφοροποιήσεις κινούνται στο όριο του στατιστικού σφάλματος.

Στοιχείο 3o: Η Ομάδα Αλλάζουμε είχε υψηλά ποσοστά αποδοχής από όλους τους κομματικούς χώρους.

Προφανώς, λοιπόν, οι άνθρωποι του Αλλάζουμε, πλην των ερευνών που έκαναν για τα προβλήματα της καθημερινότητας στην πόλη, φρόντισαν να ερευνήσουν και το πολιτικό αποτύπωμα της Ομάδας τους στην κοινωνία. Και τα αποτελέσματα, προφανώς, αξιολογήθηκαν ως ικανοποιητικά για να προχωρήσουν στην ανακοίνωση της καθόδου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκεί που θα γίνει και η τελευταία και επίσημη «δημοσκόπηση», με τους πολίτες να επιλέγουν κατά πόσο είναι… επιρρεπείς σε αλλαγές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet