Αυξάνει τους ελεύθερους χώρους του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Αγορά νέου «πακέτου» οικοπέδων
Κοινωνία

Αυξάνει τους ελεύθερους χώρους του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Αγορά νέου «πακέτου» οικοπέδων

Ακόμα περισσότερους ελεύθερους χώρους θέλει να προσθέσει στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με εισήγηση της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην απευθείας αγορά ενός ακόμα «πακέτου» οικοπέδων (περί τις 15 ιδιοκτησίες), αυτή τη φορά στην περιοχή των Ηπειρώτικων, προκειμένου οι χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί και κοινόχρηστοι για τους Ηρακλειώτες.

Η μέθοδος της απευθείας αγοράς επελέγη διότι όλα τα συγκεκριμένα ακίνητα είχαν αποχαρακτηριστεί από την κοινόχρηστη δέσμευσή τους, ήταν επιλέξιμα για οικοδομική άδεια, άρα ανά πάσα στιγμή κινδύνευαν να χτιστούν. Με γρήγορες κινήσεις ο Δήμος ήρθε σε πρώτη επαφή με τους ιδιοκτήτες για να ακολουθήσει η απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την οριστική συμφωνία ώστε οι χώροι να περάσουν στην κυριότητα του Δήμου και στην ιδιοκτησία όλων των δημοτών.

«Με τη χρηστή οικονομική διαχείριση που εφαρμόσαμε από την αρχή της θητείας μας καταφέραμε να αναστρέψουμε πλήρως την εικόνα του δημοτικού ταμείου και να μπορέσουμε να καταστήσουμε τον Δήμο εύρωστο. Έναν Δήμο που μπορεί και επενδύει στο μέλλον. Και ποια καλύτερη επένδυση από τα έργα που γίνονται τα τελευταία χρόνια παντού στην πόλη, από την αγορά ελεύθερων χώρων για να παραμείνουν ελεύθεροι, πηγές πρασίνου και ζωής για τις μελλοντικές γενιές της πόλης», σχολιάζει, σχετικά με την απόφαση, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet