Εκδήλωση ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη
Κοινωνία

Εκδήλωση ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

Το ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με αφορμή την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, διοργανώνει για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου δράση για την πρόληψη της ασθένειας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στα ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης και Πεύκης.

Εξετάσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη στα ΚΑΠΗ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το πρόγραμμα της δράσης έχει ως εξής:

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

  • Παράρτημα ΚΑΠΗ Πεύκης: Ρήγα Φεραίου 9, Κάτω Πεύκη. Από 8:30 π.μ. έως 10:30 π.μ.

Δευτέρα 19 & Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

  • ΚΑΠΗ Πεύκης: Π. Γρηγορίου Ε΄ 15, Άνω Πεύκη. Από 8:30 π.μ έως 10:30 π.μ.
  • ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης: Φυρογένη 4, Λυκόβρυση. Από 8:30 π.μ. έως 10:30 π.μ.

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει ραγδαία εξάπλωση στις μέρες μας, ιδιαίτερα στον ανεπτυγμένο κόσμο και φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με τον λεγόμενο δυτικό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει τη διαβίωση στα μεγάλα αστικά κέντρα, τον ανθυγιεινό τρόπο διατροφής και την καθιστική ζωή. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως ξεπερνούν τα 170 εκατομμύρια, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030.

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, σε σχετική δήλωσή της ανέφερε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι σημαντική γιατί υπενθυμίζει σε όλους ότι ο διαβήτης είναι μια ασθένεια που αντιμετωπίζεται. Το ΚΟΙΠΑΠ αποδίδει τεράστια σημασία στις πολιτικές πρόληψης και στέκεται δίπλα στην τρίτη ηλικία πραγματοποιώντας δράσεις που σκοπό έχουν την ενημέρωση και την παροχή δυνατότητας σε δωρεάν εξετάσεις. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Σταθερά δίπλα στον άνθρωπο, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για μια ανθρωποκεντρική κοινωνική πολιτική. Το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία και οφείλουμε όλοι να τη διασφαλίσουμε».

Όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το ΚΟΙΠΑΠ, στα Πολυϊατρεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρέχεται η δυνατότητα για εξέταση μέτρησης σακχάρου, καθώς και άλλων εξετάσεων, κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία, καθημερινά από τις 9:00 έως τις 13:00 στα τηλέφωνα 210 6122730 & 210 2852945.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet