Παρέμβαση Δ. Κωνστάντου για τις καθυστερήσεις έναρξης των συνεδριάσεων του Δ.Σ.
Πολιτική

Παρέμβαση Δ. Κωνστάντου για τις καθυστερήσεις έναρξης των συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Παρέμβαση για την καθυστερημένη έναρξη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τις καυστερημένες προσελεύσεις και τις απουσίες δημοτικών συμβούλων κάνει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

«Aπαξιωτική για το κορυφαίο θεσμικό όργανο στον Δήμο μας και προσβλητική για τους συμπολίτες μας η καθυστέρηση στην έναρξη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου» τονίζει ο κ. Κωνστάντος στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Με καθυστέρηση 41 λεπτών ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Νοεμβρίου 2018 ώστε να επιτευχθεί η απαρτία των 17 παριστάμενων δημοτικών συμβούλων σε σύνολο 33! Παρόντες 12/17 της πλειοψηφίας, 3/9 της αντιπολίτευσης (δύο παρατάξεις απουσίαζαν ολοκληρωτικά) και 2/7 από τους ανεξάρτητους. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο διαρκές, απαξιωτικό για το κορυφαίο θεσμικό όργανο στον Δήμο μας και προσβλητικό για τους συμπολίτες μας που περιμένουν με ιώβεια υπομονή για να τοποθετηθούν στο πλαίσιο της ημέρας του πολίτη ή για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Το ίδιο θέμα έχουμε θίξει και παλαιότερα σε μια κοινή τοποθέτηση με τον συνάδελφο, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής, κ. Μανόλη Πάγκαλο, εκ των συνεπέστερων στην έγκαιρη προσέλευση.

Πριν λίγες εβδομάδες στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για να τιμήσουμε την αυτοδιοικητική προσφορά του αείμνηστου Χρήστου Σκαμάκη ξεκινήσαμε με καθυστέρηση σχεδόν μίας ώρας, χωρίς να υπάρχει πραγματική απαρτία και αφού καθίσαμε όλοι στα μπροστινά έδρανα ώστε να φαίνεται στις λήψεις των μέσων ενημέρωσης μια εικόνα τιμής, αντάξια και αυτονόητη της προσφοράς του εκλιπόντος.

Αν εξαιρέσουμε μια συμπαγή ομάδα περίπου 10 δημοτικών συμβούλων που προσέρχονται σε κάθε συνεδρίαση εγκαίρως στην ώρα έναρξης που έχει καθοριστεί, οι υπόλοιποι αναζητούνται με τηλεφωνικές κλήσεις και εκκλήσεις για να δώσουν το «παρών» έστω για λίγα λεπτά ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Είναι προφανές ότι η ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά ισομερώς και τους 33 δημοτικούς συμβούλους τουλάχιστον όσον αφορά στη θεσμική υποχρέωση να λαμβάνονται αποφάσεις, καθοριστικές για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Αυτό χωρίς την ύπαρξη απαρτίας δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε μπορεί να συμβαίνει συνεχώς σε βάρος όσων προσέρχονται εγκαίρως, πράττοντας το αυτονόητο που, δυστυχώς, παραμένει ζητούμενο.

Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 σημαντικός αριθμός μελών του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των συνδημοτών μας. Ας ερωτηθούμε λοιπόν όλες και όλοι για τη συνέπεια στην άσκηση των καθηκόντων μας ως ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης της αυτοδιοικητικής μας παρουσίας στην περίοδο 2014-2019.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet