Ομορφαίνει… η Ηρακλείτου στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Ομορφαίνει… η Ηρακλείτου στο Χαλάνδρι

Ξεκίνησαν οι εργασίες φύτευσης στη νησίδα της οδού Ηρακλείτου στο Χαλάνδρι.

Σχολιάζοντας την έναρξη των εργασιών ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, σημειώνει σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook:

Ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες φύτευσης της οδού Ηρακλείτου. Σχεδόν 20 χρόνια μετά από την κατασκευή του δρόμου που συνδέει τον σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας με την περιοχή του Πατήματος η κατάξερη κι εγκαταλελειμμένη νησίδα θα αποκτήσει νέα μορφή.

Κουτσουπιές, χαρουπιές, σοφόρες και ακακίες και πάνω από 2.000 θάμνοι θα φυτευτούν σε μια προσπάθεια καλλωπισμού και επανασυγκρότησης του φυσικού τοπίου με δένδρα και φυτά που επιλέχθηκαν με κριτήριο την αντοχή, την ποικιλότητα και τον εγκλιματισμό στο περιβάλλον και τις καιρικές συνθήκες της περιοχής.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις γεωπόνους κ. Α. Νικολάου και Ν. Καλαφάτη και την προϊσταμένη του τμήματος πρασίνου κ. Α. Χατζηγεωργίου που πίστεψαν στο έργο, έκαναν τη μελέτη και διεκπεραίωσαν όλες τις δύσκολες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet