Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Άλλος ένας νεκρός εν ώρα υπηρεσίας – Δεν πάει άλλο
Αυτοδιοίκηση

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Άλλος ένας νεκρός εν ώρα υπηρεσίας – Δεν πάει άλλο

Εργαζόμενος στον Δήμο Ασπροπύργου πέθανε σε δυστύχημα που προκάλεσε αυτοκίνητο που ξέφυγε από την πορεία του. Ένα ακόμη εργαζόμενος είναι τραυματισμένος.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Εργαζομένων Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής (Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής) εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντα, καθώς και ταχεία ανάρρωση στον τραυματία και, παράλληλα, καταγγέλλει τη δημοτική Αρχή του Δήμου Ασπροπύργου.

«Έχει την κύρια ευθύνη γιατί υλοποίησε μέχρι κεραίας την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» τονίζει το Συνδικάτο, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου 2018 ενάντια στις πολιτικές της συγκυβέρνησης για την εργασία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής:

Άλλος ένας νεκρός εν ώρα υπηρεσίας – Δεν πάει άλλο

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει το πετσόκομμα των ΒΑΕ και επιτροπές ετοιμάζουν πίνακες επικινδυνότητας, άλλο ένα θύμα προστέθηκε στη μακριά λίστα των νεκρών εν ώρα υπηρεσίας και άλλος ένας συνάδελφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η δήθεν «έξοδος από τα μνημόνια» και η «επιστροφή στην κανονικότητα» που διακηρύσσει η κυβέρνηση προφανώς δεν αφορά τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και τους δεκάδες νεκρούς. Εκτός αν θεωρούν «κανονικότητα» τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα και τον θάνατο εργατών.

Σήμερα ένας συνάδελφος, προσωρινά επιτυχών με την 3Κ, στον Δήμο Ασπροπύργου έχασε τη ζωή του και άλλος ένας που εργάζεται με την απαράδεκτη σύμβαση της κοινωφελούς εργασίας νοσηλεύεται. Το δυστύχημα προκάλεσε ένα αυτοκίνητο που ξέφυγε από την πορεία του.

Η «λεπτομέρεια» που πιθανόν έκρινε την ίδια τη ζωή του συναδέλφου ήταν ότι ήταν κωφάλαλος. Έτσι δεν άκουσε τι συνέβη.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Η διοίκηση του Δήμου με ποιο κριτήριο επέτρεψε να εργάζεται κάποιος με αυτά τα προβλήματα σε εξωτερικό χώρο. Πόσο τελικά «τυχερός» ήταν ο συνάδελφος που χάθηκε ως επιτυχών στην 3Κ; Πόσο τυχερός είναι ο άλλος συνάδελφος που για 495 ευρώ παραλίγο να έχει την ίδια τύχη; Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσα ακόμα θύματα θα θρηνήσουμε σαν τάξη στον βωμό της εντατικοποίησης;

Καταγγέλλουμε τη δημοτική Αρχή του Δήμου Ασπροπύργου. Έχει την κύρια ευθύνη γιατί υλοποίησε μέχρι κεραίας την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ..

Και εκεί η εντατικοποίηση σπάει κόκκαλα, άλλωστε το συγκεκριμένο ατύχημα δεν είναι το μοναδικό στον Δήμο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και εκεί η διοίκηση θεωρεί ότι με τα λειψά μέτρα προστασίας που παρέχει, έχει δικαίωμα να παίζει τις ζωές των εργατών κορόνα γράμματα.

Ως εδώ. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 14 Νοέμβρη. Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλ. Ομόνοιας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντα και ταχεία ανάρρωση στον τραυματία συνάδελφο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet