Στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε και παρακολούθησε τον αυθεντικό 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, σε κεντρικούς Δήμους της πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή 50.000 δρομέων από 105 χώρες απ΄ όλον τον κόσμο.

Στον Μαραθώνιο, εκτός από την κλασική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονταν διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μεγάλος νικητής του φετινού Μαραθωνίου αναδείχθηκε ο Κενυάτης Μπρίμιν Μισόι, ενώ σημαντικές επιδόσεις είχαν οι αθλητές Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος ήταν ο πρώτος  Έλληνας Μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε στην κλασική διαδρομή, με δεύτερο τον Χριστόφορο Μερούση και τρίτο τον Παναγιώτη Καραΐσκο.

Ο κ. Πατούλης βράβευσε και συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές για την επιτυχία τους με την ευχή να έχουν πάντα νίκες στη ζωή τους.

Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά όσοι παραβρεθήκαμε εδώ να παρακολουθήσουμε έναν άψογο Μαραθώνιο. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνοδρόμων, Paco Borao, καθώς και τον ΣΕΓΑΣ για την πραγματικά άρτια διοργάνωση.

»Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους νικητές του Μαραθωνίου και ιδιαίτερα τους Έλληνες αθλητές μας οι οποίοι με τις σημαντικές επιδόσεις τους έκαναν τη χώρα μας περήφανη.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει και ενθαρρύνει τέτοιου είδους σημαντικές διοργανώσεις που δίνουν κίνητρα σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στον αθλητισμό, όπως υπαγορεύει το ευ αγωνίζεσθαι.

»Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική κέντρο αθλητισμού και να ενθαρρύνουμε την πραγματοποίηση και άλλων αντίστοιχων διοργανώσεων, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται σημαντικές αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και η αξία της άθλησης στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

»Η Αττική έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει τη μήτρα αθλητικών διοργανώσεων με παγκόσμια εμβέλεια, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της.

»Θα επενδύσουμε σε αυτόν τον στόχο αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Το οφείλουμε στους πολίτες της. Το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet